Flaş Haber Yeni

BURDUR BEKLEDİĞİ SENİR SUYUNA KAVUŞUYOR! BAŞKAN ERCENGİZ DUYURDU

BURDUR BEKLEDİĞİ SENİR SUYUNA KAVUŞUYOR! BAŞKAN ERCENGİZ DUYURDU

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’den Müjde: Senir Suyu Göl Geçiş Projesi Onaylandı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, uzun süredir beklenen Senir Suyu Göl Geçiş Projesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığını duyurdu. Başkan Ercengiz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "3 yıllık çabamızın sonucunda 2012 yılında atıl duruma gelmiş ve hukuki mücadelesini bir taraftan sürdürdüğümüz Senir Suyu Göl Geçiş Projesi’nin plan onayı Çevre ve Şehircilik bakanından yapılarak tarafımıza bildirildi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Ercengiz, Burdur Belediyesi olarak 20 farklı kurum ve 4 ayrı bakanlıktan topladıkları ve onay aldıkları evraklar neticesinde bugün itibarıyla planın uygulanmasının önünde hiçbir engel kalmadığını belirtti. Geçtiğimiz aylarda müjdeyi paylaştıklarını hatırlatan Ercengiz, “Ancak Senir Belde Belediyesi’nin itirazı üzerine bakanlık yeniden bir inceleme başlatmıştı. Bu incelemenin neticesinde göl geçişi ile ilgili herhangi bir planın sorun olmadığını ve sorun olmaması nedeniyle de onayını gerçekleştirerek tarafımıza bildirdi." diye konuştu.

Başkan Ercengiz, yasal yollardan yapılan tüm müracaatlar sonucunda devletin ve bürokratlarının gereğini yaptığını ifade ederek, “Burdur’un hakkı olan projede göl geçişi ile ilgili onayı vermiştir. Burdurumuza hayırlı olsun. Biz üzerimize düşeni geçmişte nasıl yaptıysak burada da üzerimize düşeni yapacağız. Burdurumuza beklediği senir suyunu en kısa zamanda kazandıracağız.  Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber Merkezi