Flaş Haber Yeni

BURDUR BASINI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

BURDUR BASINI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yemek düzenlendi.

BURDUR BASINI YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Burdur Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yemek düzenlendi.

Burdur Belediyesi tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla düzenlenen yemek programı 10 Ocak 2024 Çarşamba günü Burdur Belediyesi Susamlık Tepesi’nde saat 19.00’da gerçekleşti. Düzenlenen programa CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, belediye başkan yardımcıları ve Burdur’da faaliyet gösteren basın mensupları katıldı.

Yemek programı sonrası Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel konuşma gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını Burdur Belediye Başkanının önerisiyle gerçekleştiren Çağdaş Burdur Gazetesi İnternet Haber Sitesi Editörü Hale Pak, zorlu şartlarda mesleğini icra etmeye çalışan basın mensuplarının bu özel günde hatırlanması gerektiğine değinerek; “Mesleğini layıkıyla yapan, bütün meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Bu zorlu şartlarda, özveri içerisinde başarılara imza atmaya çalışıyoruz. Bu yemek davetini düzenleyen Burdur Belediye Başkanımız Ali Orkun Ercengiz’e çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“BURDUR’DA NAMUSLU BİR GAZETECİLİK SEKTÖRÜ VAR.”

Başkan Ali Orkun Ercengiz son zamanlarda basın sektörünün tüm Türkiye’de zorlu bir süreçten geçtiğini, yerel gazetelerin ise bundan fazlasıyla etkilendiğinin altını çizerek; “Gazetecilik mesleğinin çok geçmişine gitmeden son 10 yılının ben içinde bulunduğum çoğu mesai arkadaşlarımla beraber olmak üzere hepsine teşekkür etmek isterim. Burdur’da namuslu bir gazetecilik sektörü var. Burdur’da gazetecilerimizin hepsi gerçekten namuslu bir şekilde görevlerini yapıp, halkın haber alma özgürlüğünü halka ulaştıran bir görevi yapmakta. Gazetelerini yaşatmaya çalışan tüm gazeteci dostlarıma ayrıca teşekkür etmek isterim. Hem yarattıkları istihdam hem de ürettikleri vatandaşta yarattıkları katma değerle, bizlere sağladıkları olanaklarla, zorlu günlerde, zorlu şartlarda çalışmalarına rağmen bu görevi sürdürdükleri için ayrıca teşekkür ederim. 10 yıl boyunca sizlerle çalışmış olmaktan son derece mutlu oldum. Hepinizin, emekçilerimizin günü kutlu olsun.” İfadelerine yer verdi.

“SİZLER OLMASAYDINIZ BURDURUMUZUN O ÇIĞLIKLARINI DUYURABİLİR MİYDİK BİLMİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur’un gelişiminde basın sektörünün önemli bir rol oynadığını belirterek; “Bizler mecliste Burdur Belediye başkanımız ve mesai arkadaşları Burdur’un yerelinde siyaset yapmaya, üretmeye çalışıyoruz. Hepimizin ortak özelliği Burdurumuzun gelişimine katkı sunabilmek. Burdurumuzun o çevre illerin arasındaki sıkışmışlığını bir nevi kırabilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Her daim siyasetin bürokrasinin arkasında çalışmalarını halka yansıtabilen, halka aktarabilen sizler gibi değerli basın mensupları emekçileri oldukça bu çalışmalar ancak o zaman değer kazanıyor. Sizler oldukça biz emeğimizin karşılığını almış oluyoruz. Sizler olmasaydınız Burdurumuzun o çığlıklarını duyurabilir miydik bilmiyorum. Dürüstlüğü ile, onuruyla bu görevi yapan tüm basın emekçilerinin gününü kutluyorum. “ dedi.

“GAZETELER ZOR GÜNLER YAŞIYOR”

Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel, modern dünyada teknolojik gelişmelerin yanı sıra değişime de ayak uydurmaya çalışırken yerel gazetelerin zor günler yaşadığını vurguladı. Tuncel konuşmasının devamında; “Gazetecilik mesleği, özveri ile yapılan bir meslek. Gazeteler zor günler yaşıyor. Teknolojik anlamda yenilenme ve onu yakalama çabamız var. Son zamanlarda yaşananlar basın sektörünü de yerle bir ediyor. Bunun yanında öyle bir duruma geldik ki; gazetecilik yapma şekli, haberlerin veriliş şekli.. Çok ciddi bir dönüşüme tanıklık ediyoruz. Tabii bu dönüşümü yaşarken, toplumda dönüşüyor. Yerel gazetelerin, yerel internet sitelerinin, paydaşı Burdur Belediyesi’dir. Burdur Belediyesi aynı zamanda haber kaynağımızdır. Sizler insanların huzur ve mutluluğu için uğraş veriyorsunuz. Gazeteler de, insan için var. İnsanın olmadığı yerde haberin zaten bir anlamı yok. Bize özgü bir gün bugün. Emekçilerin, çalışanların yazdığı bir tarihi kutluyoruz. Bu yönden de ayrı bir özelliği var. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün ayrı bir ruhu ayrı bir özelliği var, herkesin günü kutlu olsun.” sözlerine yer verdi.