Flaş Haber Yeni

BURDUR BASINI AĞLASUN’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ

BURDUR BASINI AĞLASUN’DAKİ ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRDÜ

Ağlasun Belediyesi  koordinesinde Burdur Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte Burdur basını Ağlasun ilçesini ziyaret etti. İlk ziyaret Ağlasun’da bulunan Sagalassos Yörük Çadırı‘nda kahvaltı programıyla başladı. Kahvaltı programı 23 Aralık 2023 Cumartesi  günü saat 10.00’da başladı.

İlk konuşmayı Burdur Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel yaptı. Konuşmasında: “Burdur Gazeteciler Cemiyeti olarak iş başında bulunduğumuz sürede ilçelere açılmak, ilçelerle bütünleşmek, bizim en öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Ağlasun’da bildiğiniz gibi Burdur’un en güzel yerlerinden birisi. Burdur hep söylediğimiz gibi ilin geneliyle, ilin bütünüyle potansiyeli olan bir vilayet. Ağlasun da aslında Burdur Merkez’e de en yakın ilçemiz. Bugün Ağlasun’da; hem Ağlasun’u yerinde görmek hem de Ağlasun Belediyesinin çalışmalarını yakından izleme fırsatı bulacağız. Bu aynı zamanda bizim hem çalışma hem de dinlenme günümüz gibi oluyor. Ağlasun hakikaten daha fazla gelişme hak eden bir ilçemiz çünkü burası tarih ve kültür kenti. Ağlasun, dünyanın en güzel antik kentlerinden birine ev sahipliği yapan bir topraklarda yaşıyor. Aynı zamanda üretken, çalışkan insanların yaşadığı bir ilçemiz. Ağlasun’daki gelişimi bizlerde yakından takip ediyoruz.  Özellikle son yıllarda altyapı yatırımlarıyla da öne çıkan bir ilçemiz. Altyapı, özellikle pandemi süreci sonrası yaşanan seller, doğal afetler sonrası yerel yönetimlerin, beldesinden ilçesine kadar en önem vermesi gereken bir şey. Bu noktada da başkanın cesaret göstererek içme suyu ve kanalizasyon meselesini halletmesi aslında diğer illere de illerdeki belediyelere de örnek olduğunu düşünüyorum. Sagalassos anlatmaya gerek yok. Her gelişimizde heyecanlanıyoruz bir başka tarih. Ağlasun’un cevizi de çok meşhur. Tarım potansiyeli de var olan bir ilçe.” ifadelerine yer verirken,  “Bizim için şu çok önemli Burdur’un değerlerine inanıyoruz, güveniyoruz. Burdur aslında öyle küçük bir il değil nitelikli bir il. Bunu da en öncelikli olarak basın mensubu olarak bizler inanırsak, yerel yöneticilere bu konuda destek verirsek, kamuoyu oluşturursak ortaya daha güzel işler çıkacaktır.” sözlerini vurguladı. Akabinde Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy’a teşekkür etti.

AĞLASUN POTANSİYELİ YÜKSEK COĞRAFYAYA SAHİP

Sözü alan Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, öncelikle teşekkür ederek başladı.

Başkan Ulusoy sözlerine; “İlçemiz Burdur genelinde düşündüğümüz zaman turizm potansiyeli yüksek coğrafyasıyla, coğrafyadan daha çok Sagalassos ören yeriyle birlikte öne çıkan ve yatırım almaya çalışan bir ilçemiz. Biz Ağlasun’da turizmi nasıl öne çıkarırız? “Turizmi nasıl kullanılırız?, Buraya gelen ziyaretçileri nasıl rahat ettiririz?, İçinde yaşayan insanlarımıza turizmde nasıl katkı sağlarız? sorularına kafa yorarken bunlarla birlikte ilçemizin yaşanabilir olması için neler yapabiliriz?”  sorularına cevap aradık.” dedi.

2019’DA İLK HEDEF NEYDİ?

Başkan Ulusoy hedeflerinden bahsederken: “2019’da iş başına geldiğimizde başta ilk hedefimiz altyapıyla dedik. Bununla birlikte dedik ki bu coğrafyanın içecek bir suyu olmalı, temiz havasıyla, kanalizasyonuyla içme suyuyla üst yapısıyla hatta ve hatta doğalgazıyla başladık. Allah yardım etti bugünlere geldik. O günler hızlı hareket ettik, meyvesini gördük. İçme suyu ve doğalgazın ihalesine birlikte girdik. SUKAP bazında 2020’nin mayıs ayında başladığımız projenin 2022’nin kasım ayında tamamladık. Bu büyük bir başarı. Bu başarıdaki tabiiki hükümetimizin çok büyük rolü var. Hükümetimizle birlikte belediyemiz uhdesinde bize sağladığı kolaylıklar var. Bütün kararların oy birliğiyle alınması var.  Burada elini taşın altına koyan dava arkadaşlarımız var. İçinde yaşayan bütün vatandaşlarımız yapılan altyapı çalışmalarında bize gösterdikleri hoşgörü var. Bu günlere kolay gelmedik.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN ULUSOY BU ÇALIŞMALARI NEDEN YAPTIĞINI DA AÇIKLADI

Projelerinden bahseden Başkan Ali Ulusoy, bu projeleri neden yaptığını da açıkladı. Başkan Ulusoy: “Öncelikle dedik ki bu ilçede turizm öne çıkacaksa, tarımı değerlendireceksek önce ilçenin içindeki altyapıyı bitirmeliyiz. İlçenin içindeki altyapıyla birlikte tarımın altyapısını yapmalıyız, daha sonra da ziyaretçi sayısı artarken onlara en iyi hizmeti sunup karşılığında gelir elde edebiliriz. Bizim mantığımız buydu.  Ben 1966 Ağlasun doğumlu öğretmenim.  30-32 yıllık bir öğretmenlik hayatım var. En son idareciliğimi Isparta’da bitirdim. Kendim, eşim, çocuklarım nasıl refah seviyesi, yüksek bir hayat bekliyorsam, istiyorsam Ağlasun’da yaşayan bir vatandaşımın ama rençber olsun ama bu tarlada çalışan olsun ama memur olsun ama esnaf olsun. Buradaki vatandaşın hepsinin aynı refah seviyesine kavuşmasını isteyen birisiyim. Direk cebine dokunması için turizmden nasıl kâr alması lazım, nasıl o pastadan pay alması lazım. Bunların için bütün arkadaşlarla kafa yorduk, uğraştık. “ sözlerine yer verdi.

“ALTYAPI YATIRIMLARIMIZ GÖZE GÖRÜNMEDİ”

Başkan Ulusoy, Ağlasun’da ana caddenin asfaltını 2023 ayının temmuz-ağustos ayında attıklarını, bugüne kadar hem kendi içlerinde sert eleştiri aldıklarını hem de işlerini merkez olarak toparlayamadıklarını” dile getirdi. Devamında, attığımız altyapı, yatırım göze görünmediğini dile getirdi. Planlanılan işlerin yüzde 90 yüzde 95’ini tamamlamadıklarını ve bu yola kendi broşürleriyle yola çıktıklarını ekledi. Broşürlerinde 15 tane vaadinin yer aldığını ve 2019-2024 yılları arasında bu vaatlerinde 14’ünün tamamlandığını, şuanda da bir tek pazar alanın kaldığını, zaman yetmediğini dile getirdi.

SAGALASSOS BU YIL KAÇ ZİYARETÇİ ALDI

Sagalassos Antik Kenti, 2023 yılında 96 bin ziyaretçi aldı. Başkan Ulusoy’a göre bu 96 bin ziyaretçi  Burdur şartlarında küçümsenecek bir rakam değil. Bu 96 bin kişinin Ağlasun ilçesine nasıl kazandırılacağı konusunda fikirlerini sundu.

AĞLASUN’DA 4 YILDA NELER YAPILDI?

Alt yapı bitirildi, üst yapıda 20 km sıcak asfalt attıldı. Öküz Ovası göletinin altındaki sulama altyapısı rögarlarıyla bitti. Seralar yapıldı, göl yeri göletinin altına 16 km rögarlar yapıldı. Başkan Ulusoy, öz eleştiri yaparken de Ağlasun’un merkezinde çınar kavağının yanında bir meydanları olmadığını ancak Ağlasunlu vatandaşlar takdir ettiği zaman, seçimden hemen sonra, 1 Nisandan itibaren hiç zaman kaybetmeden Ağlasun Meydanı’na çok güzel bir proje çalışmaları olduğunu vurguladı. Bu çalışmanın Arkopark adı altında olacağını da ekledi.

En sonunda yapılan yatırımların doğal dokuyu bozmadan yapıldığını ve yapılan bu çalışmalarında istihdama katkı sağladığını dile getirdi. Bölgede hizmet veren işletmelerde 20-25 kişiyi istihdam ettiklerini dile getirdi.

Başkan Ulusoy, konuşmasının sonuna doğru, projeler bittiği zaman, Ağlasun’un Torosların incisi olacağını ve Burdur’un içinde nereler gezilebilir dedikleri zaman Ağlasun’un,  Sagalassos’un, Ağlasun’da yenen balığın, çadırda içilen bir kahvenin ön plana çıkacağını vurguladı.  

Konuşmasının sonunda ise dava arkadaşlarına, kendi ekibine, belediye çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.  Başarının hepimizin başarısı, Ağlasun’un başarısı olduğunu vurguladı.  Seçimde de kardeşçe rekabet olacağını ekledi.

Kahvaltı sonunda Ağlasun’da yer alan Sagalassos manzaralı TOKİ binaları, Seralar ve son olarak Sagalassos Antik Kenti ziyareti ile son buldu.

H.Nesibe Solak