Flaş Haber Yeni

BURDUR, ANTALYA, MUĞLA ve ISPARTA’DA CEZAEVLERİ İÇİN "KİTAP İYİLEŞTİRİR" KAMPANYASI

BURDUR, ANTALYA, MUĞLA ve ISPARTA’DA CEZAEVLERİ İÇİN

  •  Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce “Kitap İyileştirir" sloganıyla ceza infaz kurumu kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağış kampanyası Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur’da başlatıldı.

Adalet Bakanlığı’nca 2023 yılında “ Kitap İyileştirir”  sloganıyla Ceza İnfaz Kurumları kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldı. Burdur Adliyesinde 10 Ocak 2023 Salı günü düzenlenen kitap bağış kampanyasına Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, hakimler, savcılar ve adliye personeli katıldı.

Konuya ilişkin Burdur Adliyesi resmi internet sayfasında yayınlanan haberde: “10.01.2023 tarihinde Burdur Adalet Sarayı içerisinde  gerçekleştirilen etkinlik ile kitap bağış kampanyası düzenlenmiştir. Etkinlikte konuşan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara "Ceza İnfaz Kurumlarında  hükümlü ve tutukluların ıslahı  ile topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırma faaliyetlerinin yerine getirildiği,  hükümlülerin yeniden suç işlemesini  engelleyici etkenleri güçlendirerek toplumu korumanın amaçlandığı,  Kültür ve Turizm  Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında daha öncesinde düzenlenen protokol ile Ceza İnfaz Kurumlarında bağımsız kütüphenelerin oluşturulduğu, bu kapsamda kütüphanelerin zenginleştirilmesi amacıyla tüm ülkede eş zamanlı olarak  kitap bağış kampanyasının düzenlendiği, daha öncesinde de gerçekleştirilen bu tür etkinliklerle fazlaca kitabın tutuklu ve hükümlülere ulaştırıldığı, yine bu kampanyadaki amacın da hükümlü ve tutukluların kitaba olan ilgilerini artırmak" olduğu hususunu belirterek, kampanyaya katkı sağlayan herkese teşekkürlerini iletmiştir. Kitap Bağış Kampanyasına ilk bağış  Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara tarafından yapılmış,  etkinlik kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 110  adet kitap bağışlanmıştır. Etkinliğe Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Burdur Adliyesinde görev yapan Hakim ve  Cumhuriyet Savcıları ile  adliye personeli,  ceza infaz kurumu müdürleri ve personeli katılarak  kitap bağışında bulunmuşlardır. Kitap  bağış kampanyasının  20 Şubat 2023 tarihine kadar  süreceği  ve  Burdur Adliye Sarayı içinde  açılan stantta  kitap bağışının kabul edileceği belirtilmiştir.” denildi.

MÜDÜR KILIÇ: “2 BİN 800 ADET KİTAP OKUYUCU HİZMETİNE SUNULMUŞTUR.”

Burdur İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Adullah Kılıç,  Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya dün telefonda verdiği bilgide: “Burdur ve Gölhisar Cezaevlerindeki mahkumların kitap okumalarına yönelik her 15 günde bir mahkumlar için ayrılan 2 bin 800 adet kitap okuyucu hizmetine sunulmuştur. 10 Ocak 2023 tarihinde Burdur Adliyesin Cumhuriyet Başsavcımız Osman Kara tarafından gerçekleştirilen kitap bağış kampanyası için 110 adet kitapta Burdur İl Kültür Müdürlümüze bağlı İl Halk Kütüphanesi tarafından bağışlanmıştır.” dedi.

ANTALYA

 Anadolu Ajansının haberine göre, Antalya Adliyesi’nde düzenlenen kitap bağış kampanyasına Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Rıza Can, Antalya Başsavcısı Zafer Koç, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Orhan Özdemir, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Oğuzhan Yaşar, başsavcı vekilleri Gürkan Kütük, Adnan Tabar, Ali Güllü, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı.

Başsavcı Koç, buradaki konuşmasında, infazın temel amacı doğrultusunda ceza infaz kurumlarında hükümlü ve tutukluların kendilerini geliştirmeleri, boş zamanlarını etkin kullanmaları amacıyla kütüphaneler oluşturduklarını söyledi.

Bu kütüphanelerde çok sayıda farklı kategorilerde kitaplar bulunduğunu belirten Koç, "Kütüphanelerdeki yayınların nicel ve niteliksel olarak Adalet Bakanlığımız tarafından birçok kampanya ve çeşitli çalışmalar ile artırılmaktadır. Bakanlığımız öncülüğünde bu sene 'Kitap İyileştirir' sloganıyla ceza infaz kurumu kütüphaneleri için kitap bağış kampanyası başlatıldı." dedi.

Adalet Bakanlığının son dönemlerde gerçekleştirdiği bu tür projeler ile hükümlülerin topluma kazandırılmasına, yeniden suç işlemelerinin önlenmesine ve sorumluluk duygularının arttırılmasına katkı sunduğunu anlatan Koç, ceza infaz kurumlarında çeşitli eğitim, öğretim, sosyal, kültürel alanlarda da çalışmalar yapıldığını kaydetti. Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından projenin açılışı yapılarak, kitap bağışında bulunuldu.

MUĞLA

Muğla'da Sınırsızlık Meydanı'nda düzenlenen kitap bağış kampanyasına Muğla Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Cenk Düzgün, hakim ve savcılar ile adliye personeli katıldı. Kampanya hakkında bilgi veren Düzgün, kütüphaneyi mümkün olduğu ölçüde farklı kategorilerde ve çok sayıda kitapla donatmak istediklerini söyledi. 15 Şubat'a kadar devam edecek kampanya için kurum ve kuruluşların yanı sıra vatandaşlardan da destek beklediklerini belirten Düzgün, bağış yapanlara teşekkür etti.

Protokol konuşmaların ardından projenin açılışı yapılarak, katılımcılar kitap bağışında bulundu. Sınırsızlık Meydanı'nda açılan standın 15 Şubat'a kadar açık kalacağı öğrenildi.

ISPARTA

Isparta’da ise Meydan AVM’de tören düzenlendi. Törene, Başsavcı Mustafa Akbulut, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Cezaevi Müdürü Ali Yüce ve vatandaşlar katıldı.

Halil İbrahim Kara