Flaş Haber Yeni

BURDUR AKTARLARINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜRÜNLER

BURDUR AKTARLARINDA EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜRÜNLER

Emekli Sağlık Teknikeri aynı zamanda Avşar Baharat işyeri sahibi Hüseyin Demir, Burdur’da yaz aylarında en çok tercih edilen ürünleri, sattığı doğal ürünleri ve uğraşlarını İnternet Haber Sitesi Muhabiri Melisa Adınısever’e anlattı.

Burdur’da yaz aylarında en çok hangi ürünlerin satıldığı hakkında bilgi veren Demir; ‘’ Yazın en çok ne satılıyor Burdur’da derseniz, genelde özel bakım ürünleri ve diyet ürünleri çok satılıyor. Acı biber, tatlı biber, kekik ve nane, yeşil çay gibi şeyler de oldukça satılıyor. Kajun baharatı benim dükkânımda fazla satılıyor. Bu da çok uzak doğu geleneği olduğu için Burdur daha yeni tanıyor bu baharatı. Kullanan zaten kör baharatını bırakıyor. Tavukta, patateste çok kullanılıyor. İçinde çok güzel aromatik tatlar var. Ağrı için çeşitli miktarda özel kremlerimiz oluyor.’’ İfadelerini kullandı.

8 yıldır baharatçılık ve aktarcılık yapan Hüseyin Demir aynı zamanda müzik aletleri ile de uğraşıyor. Dirmil Sipsisi Coğrafi İşret Tescil Belgesi bulunan Hüseyin Demir’in biri gümüş diğer altın olmak üzere iki tane madalyası bulunmakta. 2007 yılında Avşar Baharat’ı açan Demir, 2023 yılına kadar kısa süreliğine telefonculuk yaptığını fakat emekli sağlık teknikeri olduğu için mesleğine uygun ve memnun olacağı bir iş yerini açmak istediğini, bu nedenle Avşar Baharat’ı açtığını söyledi.

Genel olarak talep gören sağlık ürünleri hakkında bilgi veren Hüseyin Demir, satışını yaptığı DELİ KREM’in çok talep gördüğünü dile getirdi; ‘’ Herkeste genelde akıllı kremler satışta ama ben de deli krem satışta. Kremimizin içinde 18 tane yağ var, ağrılara çok iyi geliyor. Genelde orta yaş üstü kişiler talep ediyor bunu. Diz kireçlenmelerine çok şikâyetler geliyor. Benim hazırladığım karışım çok iyi geliyor ve talep görüyor.’’

‘EN ÖNEMLİ UNSUR ÜRÜNLERİN DOĞAL OLMASI’’                 

Dükkânında sattığı her şeyin üreticiden alındığını ve o şekilde satıldığını söyleyen Demir; ‘’ Talep gören bir diğer ürün ise kekik yağı.’’ Dedi.  Biri Fethiye diğeri ise Afyon’dan alınan kekiklerin harmanlanıp karıştırıldığını ve özel bir yağ haline geldiğini söyleyen Demir bu karışımın çok talep edildiğini ifade etti.  Üreticilerden ve gelenekçilerden almaya özen gösterilen mallarda en çok satılan ürünler ise;. Lavanta yağı, acı elma yağı, biberiye yağı, çörek otu yağı, gül yağı..

Tüketicilerin ürünlerde en çok dikkat etmesi gereken unsurun doğal olması gerektiğine dikkat çeken Hüseyin ;‘’Pahalı verdi desinler ama kötü mal verdi demesinler.’’ Diyerek sözlerini noktaladı.

MELİSA ADINISEVER