Flaş Haber Yeni

BUCAK BELEDİYESİ TARİH YAZIYOR

BUCAK BELEDİYESİ TARİH YAZIYOR

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal’ı Çağdaş Burdur Gazetesi olarak makamında ziyaret ettik. 3 Ekim 2023 tarihinde yapılan ziyarette Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal yaptığı icraat ve faaliyetlerden bahsetti. İlk olarak geçtiğimiz hafta sonu Bucak’ta ilk kez düzenlenen Mermer ve Salep Festivali’ni değerlendirdi. Başkan Ünal değerlendirmesinde: “Biz sadece genç kesime değil her yaştan insana hitap etmeye çalışıyoruz. Gençlerimizin de yolunu açıyoruz. Onların talepleri biraz farklı oluyor. Cuma günü Mustafa Ceceli’yi ağırladık, cumartesi günü ise Kolpa grubu geldi. Sponsorlarımızın de desteği ile bu konserleri gerçekleştirdik. Yapmış olduğumuz tüm etkinliklerden iş insanlarımızın da desteği oluyor. Daha önce de bisiklet festivali, Türkiye Şampiyonası yaptık, Oryantring’in 2023 Türkiye Yarışmasını burada yaptık, Bölgesel Bisiklet yarışı gibi etkinlikler oldu.” ifadelerine yer verdi.

Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal kayyum dan devreldığı belediyeyi kısa sürede düze çıkarmanın yanı sıra sadece alt yapı ve üst yapı olarak değil sosyal ve çevre konularına da duyarlılık gösterdiğini ve bu konularla ilgili projeler yaptığını ve projelerin devam edeceğinin altını çizdi.  Başkan Ünal, “Taş kırma tesisi ile mermer ocaklarından çıkan molozları işleyerek çevreye verilecek zararın önüne geçiyor. Tesis aynı zamanda ilçenin ve çevresinin ihtiyacı olan malzemeleri üreterek mermer artıklarına katma değer kazandırıyor. Yıllardır dışarıdan alınan stabilize malzeme ve çakıl kurulan bu tesisle Belediye bünyesinde üretilerek hem çevreye hem de Belediye bütçesine katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı. Yapılan bu tesis ile çevreye duyarlılığı nedeniyle ödüllerde aldığını belirtti.

Çevre ve yenilenebilir enerji konusunda da müjdeler veren Ünal; Güneş Enerji Santrali projesinden bahsetti. Güneş Enerji Santrali (GES) projesi ile Toplamda 1.8 megavat kurulu güce sahip olacak olan GES Projesi, Bucak ilçesine uzun yıllar boyunca sürdürülebilir temiz enerji ve gelir kaynağı sağlayacak. Yatırım maliyetini 3.5 - 4 yıl gibi bir sürede karşılayacak olan proje, yaklaşık 25 yıl boyunca kullanılacak. Aylık 1 Milyonun üzerinde gelir sağlayacağına değindi.

Hale Pak