Flaş Haber Yeni

BÖLGENİN KOOPERATİF BAŞKANLARI SÜT FİYATI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

BÖLGENİN KOOPERATİF BAŞKANLARI SÜT FİYATI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

  • İSTİŞARE TOPLANTISINDA BÖLGEDE SOĞUTULMUŞ ÇİĞ İNEK SÜTÜ FİYATI 15 KASIM’DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE 10,00 TL OLARAK AÇIKLANDI

Antalya, Denizli, Isparta Köy-Kop Burdur Birliği Başkanı Osman Bütüner’in ev sahipliğinde Burdur’da bir araya geldi.  Ulusal Süt Konseyi geçtiğimiz ay yaptığı toplantı neticesinde 14 Ekim 2022 tarihinden geçerli olmak üzere çiğ süt tavsiye fiyatını 8,5 lira olarak açıklamıştı.

4 ilin kooperatif başkanları  14 Kasım pazartesi günü  saat 11.00’da  Köy-Koop. Burdur Birliği Başkanı Osman Bütüner’in ev sahipliğinde Burdur Belediyesi’nin işlettiği Susamlık Tepesinde bir araya gelerek süt fiyatlarının son durumunu ve üreticinin sorunlarını masaya yatırdılar.

Toplantının ana gündem maddesi  yeni fiyat tarifesinin belirlenmesi oldu. Başkanlar buluşmasında fiyatlar yeniden belirlendi.

Köy-Koop.  Burdur Birliği Başkanı Osman Bütüner,  Köy-Koop.  Denizli  Birliği Başkanı Mehmet Varol, Isparta Tar-Koop. Birliği Mahmut Barış Aydın,  Isparta Hay-Koop Birliği Abdulkadir Kurucu,  Antalya Hay-Koop Birliği Başkanı Hüseyin Simav’ın yanı sıra  Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp’in de katıldığı istişare toplantısında bölgede soğutulmuş çiğ inek sütü fiyatı 15 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere 10,00 TL olarak açıklandı.

Açıklanan fiyat 1 Ocak 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Üretici ve yetiştiriciler için müjde niteliğindeki yeni fiyat açıklaması kooperatiflerin gücü olarak nitelendirildi. Ayrıca toplantıya 20 civarında süt sanayici temsilcisi katıldığı öğrenildi.

Halil İbrahim Kara