Flaş Haber Yeni

BİRLEŞİK KAMU-İŞ BURDUR’DAN ZAM TEKLİFİNE TEPKİ

BİRLEŞİK KAMU-İŞ BURDUR’DAN ZAM TEKLİFİNE TEPKİ

BİRLEŞİK KAMU-İŞ BURDUR’DAN ZAM TEKLİFİNE TEPKİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024-2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu çalışanlarına ve memur emeklilerine yönelik ilk zam teklifini açıkladı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Burdur İl Başkanı Erkan PUTGÜL , zam teklifinin kabul edilemez olduğunu, toplumsal gerçeklikten çok uzak olduğunu bir tiyatro oynandığını söyledi.                                                  

Yazılı basın açıklamasında bulunan Başkan Putgül: “Mevcut yasaların grev hakkını yok sayması yetkili tek bir konfederasyonun toplu görüşmelerde 6 milyona yakın kamu emekçinin hakkında karar verebilmesi zaten ortada toplu görüşme denen süreci baştan ortadan kaldırmaktadır. Grev, Türkiye’nin imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelerde uygun görülmesine rağmen bu hakka yönelik saldırılar kamu emekçilerini toplu görüşme hakkından mahrum bırakmaktadır.

Yaşam şartlarının ağırlaştığı ve pahalılık koşullarının mutfakları kavurduğu ülkemizde, doğal gaza, elektriğe, benzine, gıda maddelerine, ulaşıma fahiş oranlarda zam yapılırken, Türk Lirası, Dolar ve Euro karşısında erirken, yurttaşların alım gücü günden güne azalırken AKP hükümeti,  kamu emekçilerine reva gördüğü bu zam oranlarıyla açlık koşullarını dayatmıştır.” dedi.

Başkan Putgül açıklamasını; “Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, TİS masada bitmedi ve Kamu Hakem Heyeti’nin kararını beklemeden tüm konfederasyonlara ve kamu emekçilerine ortak mücadele çağrısında bulunuyoruz.” sözleri ile tamamladı.

 Haber Merkezi