Flaş Haber Yeni

Bİ DAMLA HOBİ EVİ AHŞAPSEVERLERİ YUKARI PAZAR’DA BEKLİYOR

Bİ DAMLA HOBİ EVİ AHŞAPSEVERLERİ YUKARI PAZAR’DA BEKLİYOR

 

Bİ DAMLA HOBİ EVİ AHŞAPSEVERLERİ YUKARI PAZAR’DA BEKLİYOR

Bi Damla Hobi Evi, Burdur'da Yukarı Pazar’da Çeşmedamı Mahallesinde NO:4’te ahşapseverleri bekliyor.

Bİ DAMLA HOBİ EVİ işletmesinin sahibi Önder Özcan ile işyerinde röportaj gerçekleştirerek yaptığı ahşap ürünleri hakkında bilgi aldık.

Bİ DAMLA HOBİ EVİ işletme sahibi Önder Özcan, 10 ay önce bu mesleğe hobi olarak başladığını, hediyelik eşya olarak ahşap üzerine ürünler üretmeye çalıştığını söyledi.

Müşteriler tarafından özel siparişler aldığını belirterek ve isteklerini doğrultusunda her şeyi yaptığını da ekledi.

Tasarımları kendiniz mi çiziyorsunuz? “ sorumuza ise kendi özel tasarımları olduğunu da söyleyen işletme sahibi Önder Özcan, ahşap üzerindeki desen çalışmaları internet üzerinden aldığını aynı zamanda çizim programı üzerinden tasarımlar oluşturduğunu ve makineye ileterek desen çıkarma işleminin gerçekleştiğini dile getirdi. Bunun yanında oyma ürünlerinin tasarımını da çizim uygulamasından yaptığını sonrasında kendi el emeğiyle de işlemi gerçekleştirdiğini dile getirdi. Müşteri memnuniyetini her zaman el üstünde tuttuğunu da vurguladı.

Üretim yaparken daha çok çam ağacını tercih ettiğini, ham halinin daha çabuk eline ulaştığını ifade etti. Bunun yanında ardıç ve meşe ağaçlarının ham hallerinin pahalı olduğunu ve ulaşımı daha zor olduğu için kullanamadığını söyledi.

  Burdur gibi küçük bir şehirde bu sektörü ilerletmek sizce nasıl?” sorumuza ise; “ Burdur’da yeni olduğumdan ve daha önemlisi yukarı eski çarşıda bulunduğumdan tanınmıyorum. Atölyeme Burdur halkını ve hobiseverleri beklerim.” ifadelerine yer verdi.

Röportajımızın sonunda kendi fikirlerini de ekleyen Özcan: “Hobi atölyemi tek başıma çalıştırdığımdan büyütmek gibi bir çaba içerisinde değilim, ahşap işlemekten ve şekil vermekten zevk alıyorum. Sürekli olarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Hobi atölyesi işinde henüz yeniyim. İnsanlarımızın özel istekleri doğrultusunda üretim yapmaya ve gönül almaya çalışıyorum. Fiyat konusunda olabildiğince düşük kâr marjında çalışıyorum” diye konuştu.

 

H.Nesibe Solak