Flaş Haber Yeni

BESOB BAŞKANI SİPAHİ: “PERAKENDE YASASI ACİLEN ESNAFIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA GÜNCELLENMELİ.”

BESOB BAŞKANI SİPAHİ: “PERAKENDE YASASI ACİLEN ESNAFIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA GÜNCELLENMELİ.”

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Sipahi, “Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli. Açılış kapanış saatleri kurala bağlanmalı.” dedi.

Çağdaş Burdur Gazetesi muhabirimize açıklamada bulunan BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Sipahi: “Esnaf ve sanatkarların büyük sermaye karşısında cılız kalıyor. Bu haksız rekabet bir an önce önlenmelidir.  Sanayide çırak, marangoz, demirci, usta, betoncu bulunamıyor. Yeni nesil babadan kalan zanaata sahip çıkamıyor. 50 yıl çalışan esnafın dükkanının yanına bir market açılıyor. Sermeye sahibinin açtığı o dükkan, 50 yıllık esnafı anında bitiriyor. Çünkü;  fiyatlar büyük sermayenin tekelinde. Bu sermaye sahipleri toptancı,  servisçi, ithalatçı ve imalatçı oldu. Esnaf ve halk büyük sıkıntıda. Esnafın tütün mamullerinden elde ettiği kar marjı yüzde 12’den yüzde 4’e kadar düştü. Zincir marketlerin sigara ve ekmek satışı muhakkak sınırlandırılmalı.” talebinde bulundu.

Başkan Sipahi; “Ülkede haksız rekabet çok ciddi boyuta ulaştı. Esnafı tezgahtar, çiftçiyi tarlada işçi yaptılar. Tüketici artık enflasyondan illallah etti. Bari bu işletmelerin sigara ve ekmek satmasının önüne geçilsin.” sözlerine vurgu yaptı.

“PERAKENDE YASASI ACİLEN ESNAFIN İHTİYAÇLARI DOĞRULTUSUNDA GÜNCELLENMELİ”

Küçük esnafın önemine değinen BESOB Başkanı Metin Sipahi, perakende yasasının acilen güncellenmesi gerektiğini söyledi. Konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Sipahi: “Küçük esnafımız enflasyonla mücadelenin olmazsa olmazıdır. Her şeyi bol olan bir ülkede fiyatları düşürememenin sıkıntısı yaşanıyor.  Sorunun çözümü şu şekilde; Perakende Yasası acilen esnafın ihtiyaçları doğrultusunda güncellenmeli.” dedi.

HAFTADA BİR GÜN TATİL EDİLMELİ

Zincir marketlerin açılış kapanış saatleri kurala bağlanması gerektiğini sözlerine ekleyen Başkan Sipahi: “Zincir marketlerde her türlü ürünü satmalarının önüne geçilmeli. Haftada bir gün tatil edilmesi sağlanmalı.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara