Flaş Haber Yeni

BELEDİYE MECLİSİ YARIN TOPLANACAK

BELEDİYE MECLİSİ YARIN TOPLANACAK

Burdur Belediye Meclisi Mart ayı toplantısını yarın yapacak. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz başkanlığında Halı Sarayı Belediye Meclis Salonu’nda saat 14.00’da yapılacak toplantı gündemi şu şekilde:

  1. Burdur İlimiz, Büğdüz mevkiisinde yapımı tamamlanarak geçici teslim işlemleri tamamlanan ve hizmete açılan, Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kampüsünde kullanılmak üzere en az 40 adet çöp konteyner talebinde bulunulduğundan, söz konusu alan Belediye mücavir alan sınırı içerisinde olup, hizmet alanı dışında bulunduğundan, Belediyemiz tarafından evsel katı atık toplama ve taşıma hizmeti verilebilmesi için, Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’e yetkisi verilmesi hususunun görüşülmesi.
  • Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle ilimize gelen depremzedelere yapılacak sosyal yardımlar kapsamında, depremzede aile üyelerine şehir içi özel halk otobüsleri toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanabilmesi için birer adet halk otobüsü ulaşım kartı verilmesi ve her karta 50 defalık şehir içi indi-bindi ulaşım hakkı yüklenmesi, kart bedeli ve ulaşım ücretlerinin, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bütçesinden 5393 Sayılı Belediye Kanununun 53. maddesi ile Sosyal Hizmet ve Yardım Yönetmeliğinin 7. maddesinin (d) bendine istinaden ödenmesi konusunda, S.S Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri ve Minibüsleri Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi ile protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Ecz. Ali Orkun ERCENGİZ’ e yetki verilmesi hususunun görüşülmesi.  

İmar Komisyonu Kararları

  • Mevcut imar planında resmi kurum alanında kalan, Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisli Bahçelievler Mahallesi pafta:106, ada:677, parsel:308 nolu taşınmaz üzerine, yeni Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet Binası ile Koruma Şube Müdürlüğü ve Tanık Koruma Büro Amirliği Hizmet Binası yapılması planlandığından, resmi kurum alanı üzerine emsal ve yapı yoğunluğunun işlenmesi için 1/1000 ölçekli imar plan tadilatının görüşülmesi.
  • Mevcut imar planında resmi kurum alanında kalan, Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisli Bahçelievler Mahallesi pafta:108, ada:746, parsel:333 no’lu taşınmaz üzerine, yeni Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet Binası ile Koruma Şube Müdürlüğü ve Tanık Koruma Büro Amirliği Hizmet Binası yapılması planlandığından, resmi kurum alanı üzerine emsal ve yapı yoğunluğunun işlenmesi için 1/1000 ölçekli imar plan tadilatının görüşülmesi.

Halil İbrahim Kara