Flaş Haber Yeni

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Burdur Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısı geçtiğimiz gün Halı Sarayı Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü. Görüşülen gündem maddeleri; Burdur Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık kadrosunun ihdas edilmesi, Burdur Belediyesi bütçe içi işletmesine bağlı olarak hizmet veren Serenler Otel oda ücretlerinin yeniden belirlenmesi ile Burdur Belediyesine ait iktisadi işletme adı altında faaliyet gösteren işletmelerin iştigal konusuyla ilgili ticaret sicile başvuru yapılması hususları oldu. Görüşülen gündem maddelerinin tümü oy birliğiyle kabul edildi.

“İklim krizine karşı biz de mutlaka pozisyon almalıyız”

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte değişiklik yapıldığından, söz konusu yönetmeliğin 10. Maddesine istinaden, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi hususuna ilişkin bilgi veren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “İklim değişikliği ve sıfır atık müdürlüğü kurmak durumundayız.” dedi. Başkan Ercengiz konuşmasının devamında, “İklim değişikliklerinden en çok etkilenecek kuşak üzerinde yaşıyoruz. İklim değişikliğinden bahsederken, Burdur eskiden yazın pencerelerin açılmadan yatıldığı bir şehirken şimdi artık Burdur’da klimaya ihtiyaç duyuyoruz. İklim değişikliğinden etkilenen bir kuşak üzerindeyiz. Bilim insanları bunu 15, 20 sene önce söylediğinde bize belki rüya gibi geliyordu ama bugün meteorolojinin hava raporuna bölgesel olarak baktığımızda inanın Antalya’dan daha sıcak ısıya ulaştığımızı göreceksiniz. Geçtiğimiz son 10 yıldır bu böyle olmaya başladı. Onun için iklim kriziyle iklim krizine karşı yapılacaklarla ilgili mutlaka biz de pozisyon almak durumundayız. İklim Değişliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü; tarım ve hayvancılık politikalarımızdan tutun yer altı sularımızın korunmasına varana kadar birçok görevi beraberinde barındıran bir müdürlük olacak. Önemli bir müdürlük ve ben kurulmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Böyle bir çalışma başlattığı için Bakanlığa da teşekkür ediyorum. Tabi bu müdürlüklerin sadece tabela değil fonksiyonel olması ve buradan üretilen çıktıların da Bakanlık tarafından ciddiye alınması ve eyleme dönüştürülmesini de sizlerin huzurunda talep ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Serenler Otel oda ücretlerine zam geldi

Serenler Otel oda ücretlerinin yeniden belirlenmesine ilişkin yaptığı konuşmasında Başkan Ercengiz, “İktisadi işletmemiz içerisinde bulunan otelimizin fiyatları oldukça geride kaldı. Maliyetler çok fazla arttı.  Kasım ayında belirlediğimiz fiyatlarda; tek kişilik 140 TL, çift kişilik oda 220 TL, 3 kişilik oda 280 TL, suit oda 600 TL olarak belirlenmişti. Anlaşmalı kurumlar, kamu kurumları veya sözleşmeli olduğumuz ticari şirketler için belirlenen fiyatlar ise; tek kişilik oda 120 TL, çift kişilik 200TL, 3 kişilik 250 TL olarak belirlenmişti. Arkadaşlarımız maliyet analizi yaptığında yılsonuna kadar zaten bu rakamların çoktan zarar etmeye başladığı görüldü. Bizim otelimizin sirkülasyonu, ürettiği hizmet sirkülasyonundan bağımsız. Sürekli tam olduğunu farz ettiğimizde tek kişilik oda ücretinin 300 TL, çift kişilik 400 TL, 3 kişilik 500 TL, suit Bin TL, anlaşmalı olanlar için tek kişilik 250 TL, çift kişilik 350 TL, 3 kişilik odarın ise 450 TL olarak belirlenmesinin uygun olacağını düşündük. Bu fiyatlar en yakın illerde pansiyon fiyatı olmaya başladı. İktisadi işletmemizin zarar etmesini istemiyoruz. İşletmemiz zarar ederse kurum zarar edecek ve bizim cebimizden, halkın cebinden çıkacak. Belirlenen fiyatların elektriğe ve doğalgaza gelen zamları karşılaması mümkün değil ama yapacak bir şey yok. Biz bu işletmeyi ayakta tutmak zorundayız. Kurumumuza yük olmasın kendi yağında kavrulsun diye bir fiyat belirledik.” dedi. Başkan Ercengiz, otelin doluluk oranlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Otel pandemi döneminde sıfır çekti. Geçen sene düğünlerin kıpırtısıyla biraz hareket oldu. Yanılmıyorsam 55, 60 arasında düğün yaptılar zaten düğün organizasyonlarında verilen fiyat hizmet kalitesi açısından kıyasladığımızdan diğerlerine göre daha ucuzdu ve yüzde 70’i de maliyetti. Gerçekten orada zaten hemen hemen amme hizmeti veriliyor.” bilgisi verdi.

Belediyeye ait iktisadi işletmeler için ticaret sicili alınacak

Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının son günden maddesi olarak ise, Belediyeye ait iktisadi işletmeler için ticaret sicili alınabilmesi için yetki verilmesi konulu gündem maddesi görüşüldü. Oy birliğiyle kabul edilen gündem maddesi; Belediye’ye bağlı iktisadi kuruluşlar için iktisadi işletmesi bütçe içi işletme adıyla sicil açtırmak, iştigal konusunun toplu konut, halk ekmek, oto park, her türlü inşaat, atık ayrıştırma, enerji sağlama ve dağıtımı, çiçek ve canlı bitki üretimi ve satışı, su okuma, hizmet işletmelerinin işletilmesi, engelliler tarafından üretilen ürünlerin işletilmesi, turizm ve dinlenme tesislerinin işletilmesi, toptan veya perakende mal alış ve satış ile toptan veya perakende tanzim satış mağazaları açılması ve işletilmesi olarak belirlenmesine tüm bu işletmelerin yapılması hususunda destek hizmetleri Müdür Vekili Durmuş Şavlı’nın yetkili kılınması hususunu içermekteydi.

Mine KAYA