Flaş Haber Yeni

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Burdur Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Toplantı, bugün Burdur Belediyesi Halı Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplamda 11 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; ücret ve tarifeler, vergi ve harç ücretleri, Burdur Belediyesi Gündüz Bakımevi, Burdur Belediyesi Kent Tanıtım Evi ve Kütüphanesi, Ata tohumu projesi ve Engelli Hizmet Merkezi hakkında çeşitli hususlar ile Belediyeye ait taşınmazın bedelsiz Jandarma Genel Komutanlığına devri, imar planı tadilatı ve değişikleri, Burdur Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğine ayni yardım ile Burdur Belediyesi taksi durakları ve T plaka ticari taksi yönetmeliğinde düzenleme yapılması hususları görüşüldü.  

-KASIM AYI FAALİYETLERİ

Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından Kasım ayı değerlendirmesi yapıldı. Başkan Ercengiz, Kasım ayı çalışma ve faaliyetlerine ilişkin şu açıklamalarda bulundu; “Geçtiğimiz ay malum Kasım ayı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü nedeniyle anma törenlerine katıldık ve bir kez daha ülkemizin kurucu liderini ve silah arkadaşlarını rahmetle andık.

Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte öncesinde sözleştiğimiz ancak bazı arkadaşlarımızın maalesef katılamadığı Çanakkale seyahatimizi gerçekleştirdik.

Ata tohumu dağıtım törenimizi gerçekleştirdik. Tohum ekiminde, bu yıl Bin dönümden Bin 300 dönümlük bir araziye çıktık. Önemsiyorum, daha da büyümesini istiyorum. Hatta devlet kurumlarımızdan bu projelerin yerel yönetimlerden öte bir milli proje olarak planlanarak çoğaltılmasını arzu ediyorum çünkü biliyorsunuz tarım sadece tek başına tarım değil. Tarım, birçok sektörü beraberinde sürükleyerek götüren bir sektör. Tarımdan, üretimden kopmamamız gerekiyor. Bin 300 dönümlük arazide tohum dağıtımını yaptık. İnşallah Allah nasip eder, kısmet olursa da haziran sonu temmuz başı gibi hasat yapıp köylümüzle bayram edeceğiz.

Merhum başkanımız Armağan İlci’yi, aramızdan ayrılan mesai arkadaşlarıyla birlikte kabri başında andık.

Geçtiğimiz ay kasım ayında oldukça fazla misafir ağırladık. Siyasi misafirlerimiz oldu. Eski dönem Başbakanlarından Sayın Ahmet Davutoğlu’nu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı, Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıakayı, komşu ilimiz Belediye Başkanlarından Ümit Uysal’ı misafir ettik ve birçok etkinliğe de birlikte katıldık.

Geçtiğimiz günlerde de bir açılışa imza attık sizlerle birlikte. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelsiz Kafemizi Ve Engelli İletişim Ofisimizi açtık. Kent Konseyimizin Engelli Meclisi bu konuyla ilgili bir çalışma yaptı. İyi de oldu. Türkiye’de -Kent Konseyi Başkanımızın ifadesiyle- bu anlamda açılan 4. kafeyi açmış olduk.

Geçtiğimiz günlerde Şeker Fabrikası’nı ziyaret ettim. Şeker Fabrikası’nın yıllık rekoltesini bu yıl beklenen şeker üretimini, işlenecek pancarı ve yaratacağı katma değer hakkında bilgi almaya çalıştım. Tabi bir yandan da enerji üretimine katkı verecek bir projeyi birlikte gerçekleştirebilir miyiz? diye onlarla da görüş alışverişi içerisinde bulunduk. İnşallah eğer o konuda bir gelişme olursa sizlerle de paylaşıp ülke ekonomisine, ülke enerji üretimine katkı koyacak bir projeyi şeker fabrikamızda hayata geçirmeyi planlıyoruz.

Hobi Fest adı altında araçların sergilendiği bir festivale Burdurumuz ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dört bir farklı yerinden katılımcı vardı. Çok hareketli dakikalar oldu. Burdur açısından iyi bir tanıtım olduğunu da düşünüyorum. Bu tip festivallerin önünün açılmasını ve daha fazla arkadaşımızın bu festivalleri Burdurumuz için organize etmesini de arzuladığımı ifade etmek istiyorum.

Sosyal faaliyetlerin dışında Fen İşlerimiz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve diğer alanda çalışan müdürlüklerimiz de boş durmadılar. Asfalt çalışmalarımız birçok alanda devam ediyor. Kaldırım çalışmalarımız birçok alanda devam ediyor. Diğer taraftan yol düzenleme çalışmaları, yol açma çalışmaları ile birlikte yolları açılmış, asfalt bekleyen alanlarımızda hızla asfaltlanıyor. Sizlerin de geçen ay desteğiyle talepte bulunduğumuz kredi için düğmeye basmıştık. Kredimizi aldık. Asfaltı da tedarik edip her ne kadar iklim koşulları bize izin verirse o ölçü de asfaltlama çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğümüz bakım yama onarım çalışmalarına devam ediyor. İller Bankasından alt yapı yenileme projesiyle ilgili bir yetki ve görev talebi henüz bizlere ulaşmadı. Yani bununla ilgili beklentimiz büyüktür çünkü ne kadar erken başlanılırsa bu enflasyonist ortam içerisinde maliyet o kadar ucuz olacaktır. Gönlümüzden geçen bir an önce onayın çıkması ve Burdur içme suyu yer altı şebekesinin de yenilenerek alt yapı anlamında çöpün bertaraf edildiği, atık suyun nitelikli bir ileri biyolojik arıtmaya döndürüldüğü depoların yenilendiği, içme suyu arıtma yumuşatma tesisinin de tamamlanmak üzere olduğu bir noktada sadece alt yapıyla ilgili tek eksiğimizin zaman zaman patlayan ve kayıplara neden olan içme suyu şebekesinin yenilenmesi kaldı. Bunun dışında da Burdurumuzun alt yapıyla ilgili herhangi bir sorunu kalmadı. Umarım en kısa zamanda biz iller bankasından bu yetki talebini görürüz masamızda ve sizlere ulaştırırız sizlerden aldığımız yetkiyle protokol imzaladıktan sonra da bir an evvel ihalesine çıkılıp Burdurumuzun yer altı şebekesinin yenilenmesini de sağlarız.”

Kasım ayı çalışmalarının açıklanmasının ardından toplantı gündem maddelerine geçildi. Toplantıda 2’si ek olmak üzere toplamda 11 gündem maddesi görüşüldü.

GÜNDEM MADDELERİ

1- 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, 2023 yılında uygulanacak olan Vergi ve Harç ücretleri görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

2- 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 97.maddesi gereğince, 2023 yılında uygulanacak olan ücret ve tarifeleri görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

3- 5393 Sayılı belediye Kanununun 18.maddesinin (m) bendine istinaden hazırlanan, Burdur Belediye Başkanlığı Gündüz Bakımevi Kuruluş ve İşleyişi hakkındaki yönetmelik görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

4- Mülkiyeti Prof. Dr. Köksal Bayraktar’a ait Burdur/Merkez Çeşmedamı Mahallesi, Çakmakçı Sokak’da bulunan binanın zemin ve bodrum katının ‘Kent Tanıtım Evi ve Kütüphanesi’ olarak Burdur Belediyesine yapılan 5 yıllık tahsis süresi dolduğundan, süre bitiminden itibaren 5 yıl süre ile belediyeye tekrar tahsis edilmesi ve sözleşme yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

5- Burdur Belediyesi tarafından, Ata tohumu (karakılçık buğdayı) yetiştiriciliği projesi kapsamında, hasat sonrası elde edilen 2 bin kilogram buğdayın, belediyenin iktisadi işletmeleri ihtiyacı için kullanılmak ve yapılacak olan sosyal yardımlarda dağıtılmak üzere, Burdur Merkez’e bağlı Yarıköy çiftçilerine sözleşme karşılığında karakılçık buğday tohumu dağıtılması, hasat dönemi sonunda yetiştirilen buğdayların sözleşme esaslarına göre çiftçilerden satın alınması hususları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

6- 5393 Sayılı belediye Kanununun 18.maddesinin (m) bendine istinaden hazırlanan, Burdur Belediyesi Engelli Hizmet Merkezi Yönetmelik taslağı görüşülerek komisyona havale edildi.

7- Burdur/Merkez Karasenir Mahallesi ada 266, parsel 131, 132 ve 113 tapu kayıtlı taşınmazların, 5393 sayılı Belediye Kanununun 75. Maddesinin (d) bendi gereğince mülkiyeti hazineye ait olmak koşuluyla Jandarma Genel Komutanlığına bedelsiz devir yapılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

8- Burdur Merkez Bağlar Mahallesi ada 91, parsel 125-128-257-258 parsel nolu taşınmaz üzerinde Cami ve Kur’an Kursu yapılması şartıyla imar planı tadilatı yapılması hususu komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi.

9- Burdur Karamanlı bölünmüş devlet yolu üzerinde, suyun tahliyesi ile ilgili çalışmaların yapılabilmesi için, yol boyunca 2m genişliğinde kanal alanının ayrılması gerektiğinden, söz konusu menfezin mansabında, suyun tahliyesi ile ilgili çalışmaların yapılabilmesi için, onaylı imar planında yol olarak gösterilen güzergâhta, yol boyunca 2 m genişliğinde kanal alanının ayrılması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

10- Burdur Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneğine talep edilen yaklaşık maliyet tutarı 160 Bin TL ayni yardımların belediye tarafından karşılanması hususu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

11- Belediye Meclisinin 03.08.2022 tarih ve 2022/110 sayılı meclis kararı ile kabul edilen Burdur Belediyesi taksi durakları ve T plaka ticari taksi yönetmeliğini tanımlar başlıklı 4. Maddesinin değiştirilmesi ve aynı yönetmeliğin belediyeye tahsisli yerlerde taksi duraklarının açılması başlıklı 5. Maddesinin 5. Fıkrasına ilave yapılması hususları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Mine Kaya