Flaş Haber Yeni

Belediye Meclisi Toplandı

Belediye Meclisi Toplandı

Burdur Belediye Meclisi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, bugün Burdur Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantıda 2’si ek olmak üzere toplamda 11 gündem maddesi görüşüldü. Toplantıda gündem maddelerine geçilmeden önce Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz tarafından eylül ayı faaliyetleri açıklandı. Başkan Ercengiz eylül ayı faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri aktardı; “Fen İşleri Müdürlüğümüz otogar içi iç kısmı asfaltlama çalışmalarını tamamladı. O alanda bir takım alt yapı sorunları vardı onları giderdiler. Daha önceki çelik boru olarak adlandırılan ana taşıyıcı içme suyu su hattı borularımızda sürekli problem çıkıyordu Su İşleri Müdürlüğümüz onu yeniledi. Tabi üst yapıda da arızalar meydana gelince onu da tamamladılar.

Arkadaşlarımız; Kışla, Hızırilyas, Menderes Mahallerimiz ile Özgür Mahallesi Engelsiz Kafe çevre düzenlemesinde birçok alanda asfaltlama, yol düzenleme ve stabilize çalışmalarıyla birlikte dere geçiş, kaldırım, beton döküm çalışmalarımızın bir kısmını tamamladılar, bir kısmını sürdürüyorlar.”

-KOKULU SOKAK EYLEMİ

Konuşmasının devamında Kokulu Sokak eylemine ilişkin açıklamada bulunan Başkan Ercengiz, “Kokulu Sokak sakinlerimizin bir eylemi vardı ve ben de bunu basın yoluyla yanıtladım. Demokratik bir hak arayışıdır. Bunu olgunlukla karşılamak zorunda olduğumuzu ifade ettim. Tabi gerekçemi de anlattım. Vatandaşlarımız bir ironi yapmış. Ben espriyi severim. Çok da akıllıca bir hareket. Kokulu Sokağın isminin Tozlu Sokak olarak değiştirmeyi istemişler. Ben de dedim ki ‘Vatandaşımızın böyle bir talebi var ise getirsin meclisimize biz Tozlu Sokak olarak değiştiririz.” ama şundan emin olsunlar Topraklık Caddesi’nde ki işlerimiz bittikten sonra elimizdeki kaynak yettiği ölçüde çalışmalarımızı yapacağız.” dedi.

-SUNİ ÇİM UYGULAMASI

Başkan Ercengiz konuşmasına şu şekilde devam etti; “Gençlik parkı 950 metrekare kilit parke döşeme çalışmalarını bitirdik. Belediye Sarayımız, Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ki muhtelif sokak ve parklarda, Akdeniz Evleri Parkı’nda, Şirinevler Parkı’nda, Cumhuriyet Parkında, Özlem Evleri 8. Kısım Parkı’nda suni çim uygulaması yaptık. Bunu da şunun için yaptık; çocuklarımız düştüğü zaman yaralanmasın, kaza yaşanmasın aynı zamanda da su tasarrufu yapalım diye. Sentetik bir görüntü çok beğendiğimiz bir görüntü değil. Tasvip ettiğim bir görüntü de değil ama iki fayda sağladığı için böyle bir uygulamayı yaptık.”

-KIZ ÖĞRENCİ PANSİYONUNA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Kız öğrenci pansiyonuna ilişkin de açıklamada buluna Başkan Ercengiz; “İlimize gelen evlatlarımızın misafirlerimizin kısa süreliğine de olsa 3, 5 seneliğine hemşerimiz olan evlatlarımıza bir kız öğrenci pansiyonu açmakla ilgili geçen ay sizlerden yetki almıştım. Buradan Sayın Valimize, Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ve İl Müdürlüğümüz ile emeği geçenlere teşekkür etmeden geçmek olmaz. Çocuklarımızı yeni, pırıl pırıl yataklarda yatırabilmek için 150 yatak bazayı Kredi Yurtlar Kurumu’ndan alıyoruz. Teşekkür ediyorum. Sonuçta orası memleketin her köşesinden gelen kız evlatlara sağladığımız bir sıcak aile yuvası olacak. Bu anlamda da arkadaşlarımız var gücüyle iki haftadır çalışıyor. Bir takım yasal izinleri ancak tamamlayabildik. Şuana kadar bir 35, 40 öğrencinin başvurusu var. Önümüzdeki hafta okullar tamamen açılmış olacak. İlk etapta 1. Bloğu ardından da 2. Bloğu doldurarak kız öğrencilerimize sıcak bir yuva sağlamış olacağız.” dedi.

-UZAY ÇATI’DA ÇATI ONARIMI TAMAMLANDI

Eylül ayı hizmetleri kapsamında Salı Pazarı çatısında da yenileme yapıldığına değinen Başkan Ercengiz; “Halk plajında yeni kurulacak oyun grubuyla ilgili zemin çalışmasını arkadaşlarımız tamamladı. Yıllardır bakım onarım isteyen Uzay Çatı olarak tabir ettiğimiz Salı Pazarı’nın çatısında bir yenileme yaptık. Tehlikeli ve riskli bir işti o yüzden kendi emekçimizin yapamayacağı bir iş olduğu için dışarıdan hizmet satın alarak malzemesini ayrı hizmetini ayrı satın alarak bu alanda pazarcı esnafımızı rahatlatacak bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.

-“VATANDAŞLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Konuşmasında, CHP’li Belediye Başkanları toplantılarına ve Burdur Belediyesi çalışanları için imzalanan toplu iş sözleşmesine değinen Başkan Ercengiz konuşmasının devamında; “Armağan İlci Mahallemize bir pazaryeri projemiz vardı bu projemizin temelini attık. İnşallah önümüzdeki günlerde de pazaryerinin üzerini kapatıp o alanda başka hizmetler verecek küçük yapılar da oluşturup vatandaşımızın hizmetine sunacağız.

Gaziler Günü’nde gazilerimizle beraberdik. Gaziler ve şehit yakınlarının sorunlarını veya taleplerini dinleyecek bir birim oluşturacağız. Bunu da kuracağımız müdürlüklerin çatısı altında yürüteceğiz.

Zabıtalar Haftası nedeniyle zabıta arkadaşlarımızla buluştuk. Oldukça gayretli çalışmaları var. Aynı şekilde itfaiyeci arkadaşlarımızla da buluştuk. Mahalle muhtarlarımızla buluşup planlarımızı yaptık, sorunlarını dinledik ve elimizden geldiği kadar vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

-“TEKLİFLERİMİZ HER ZAMAN AÇIK”

Son olarak Müze Parkı’nda uluslararası zincir bir marka tarafından açılacak olan işletmeye dair bir takım bilgiler veren Başkan Ercengiz konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “AVM yapıyla ilgili bizim yıllardır söylediğimiz bir şey var, ‘Burdur Belediyesi bir müteşebbisin önünü kesmez.’ AVM bir yatırım enstrümanıdır. Kim için? Yatırımcı için. AVM belediyelerin yapmakla mükellef olduğu bir yatırım değildir. Kaldı ki henüz o alanla ilgili dava süreci henüz sonuçlanmadı. Elimizdeki alternatif alanlarla ilgili tekliflerimiz her zaman açık. Varsa yatırımcılarımız buyursun gelsin istediği yatırımı yapsın ama ihale yoluyla kiralanmış bir alanı da kimseye peşkeş çekmedik. Uluslararası zincir bir firma geldi Burdur Belediyesi’nin İhale Salonu’nda encümende yapılan bir ihaleye katıldı ve ihaleyi aldı. Burdur da gençlerin bir eksik olarak gördüğü, vatandaşa hizmet üretme noktası olarak görülen bir zincir markanın Burdur’a hizmet vermesi için Müze Parkı’nda bir işleme başladı. Brandalarını asmışlar, önümüzdeki günlerde açılışını yapacaklar.”

Mine KAYA