Flaş Haber Yeni

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Burdur Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısı, Halı Sarayı Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantı 2 oturum olarak dün saat 10.00 ve 14.30’da gerçekleştirildi. Toplantıda; 4’ü ek gündem maddesi olmak üzere toplamda 11 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. 

2 PARKIN İSMİ DEĞİŞTİ

Belediye Meclisinin ilk oturumunda; Armağan İlci Mahallesi Bozkurt Sokakta bulunan parka ‘Çocuk Hakları Parkı’ isminin verilmesine ve Bağlar Mahallesi İbrahim Zeki Burdurlu Caddesi’nde bulunan parka ise Deniz Astsubayı Şehit İbrahim Çelikbaş’ın isminin verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

MEZARLIK VE HAYRAT ÇEŞMESİ ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ

Toplantıda ayrıca, Sultandere Mezarlığında yapılmakta olan 2 kişilik aile kabirleri, 2 kişilik köşe aile kabri ve 2 kişilik komşu aile kabirlerinin satış fiyatları ile mezarlıkta vatandaşlarca yaptırılmak istenen hayrat çeşmelerinin satış fiyatlarının belirlenmesi hususları görüşüldü. Bu kapsamda; 2 kişilik köşe aile kabrinin satış maliyetinin 10 Bin TL ve 2 kişilik komşu aile kabri satış maliyetinin de 9 Bin TL olarak belirlenmesine, hayrat çeşmeleri satış fiyatlarının ise aliminyum çeşmeler için 6 Bin TL ve döküm çeşmeler için ise 10 Bin TL olarak belirlenmesine oy birliğiyle karar verildi.

HALK OTOBÜSLERİNE DESTEK

Belediye meclisinin 7. Gündem maddesi olarak görüşülen, Burdur Merkez Bahçelievler Mahallesi, ada 1263, parsel 1 nolu taşınmaz üzerinde “İlköğretim Tesisleri Alanı”na isabet eden taşınmazın planındaki, yapı yaklaşma mesafeleriyle ilgili uygulama imar planı tadilatı değişiklik teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Mayıs ayı Belediye Meclisi toplantısı 2. oturumunda ilk olarak Belediye Başkanlığı 2021 yılı bütçe kesin hesabı görüşüldü. Toplantının devamında; içme suyu ücretlerinde fiyat güncellemesi, Halk otobüslerine verilen destek tutarının 500’er lira artırılarak 3’er Bin liraya çıkarılması ve gelir desteğinin Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında ödenmesi hususları görüşüldü. OSB kanunu gereği görev süreleri 4 yılı dolduran müteşebbis heyeti üyelerinin görev süreleri dolacağından Burdur 2. OSB müteşebbis heyetinde temsil etmek üzere üye seçimleri yapıldı.

Mine KAYA