Flaş Haber Yeni

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BURDUR’UN 5 YILLIK KARNESİNİ AÇIKLADI

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI BURDUR’UN 5 YILLIK KARNESİNİ AÇIKLADI

Burdur basını ile kahvaltılı basın açıklamasında bir araya gelen İYİ Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Özkan, Burdur’un son 5 yıllık karnesini açıkladı.

Başkan Adayı Özkan, Burdur’un son 5 yılın ve belediye faaliyetlerini değerlendirdiklerini,  hatırlatmak, uyarmak ve önümüzdeki dönem için beklentilerini ve seçimin bir tarafı olarak yapabilecekleri faaliyetleri basın mensuplarıyla paylaştı.

Başkan Adayı Özkan konuşmasına: “Bu dönem düşündüğümüz, düşlediğimiz ve istediğimiz yeterli bir çalışmanın yapılmadığını gördüğümüz bir dönem oldu. Bunda bazı mücbir sebepler olduysa da asıl sebep iyi yönetim ve yaklaşımın ortaya konulmamasıdır.” diyerek bir şehir için hayati konularının başında ve olmazsa olmaz olan ilk madde sudur. Devir aldığımız su sorunumuzu bizden sonra geleceklere çözemeden devrediyoruz. Önceki 15 yılda çözülmeyip çözme vaadi ile gelinen son 5 yıl içinde de maalesef çözülemedi. Susuz kalan insanımız, susuz kalan şehrimiz oldu. Oysa çözülebilirdi. Şehircilik hizmetlerini sağlamak, insanca yaşamak için bu şehrin insanları Başkanlık ve yönetim yetkisini 10 yıl iktidar partisi AKP ye, 10 yıl da ana muhalefet partisi CHP’sine verdi. İşler ve hesaplar yanlış yapıldığı için de bu şehir yeterli, sağlıklı suya ve iyi yönetilen bir şehre kavuşamadı. Sürekli mazeretler üretildi.” sözlerine yer vererek maddi yetersizlikler sebep gösterilerek şebekemizi yenileyemedik, yeni kaynaklara ulaşamadık, kayıp-kaçaklara engel olamadık. Sonuçta da susuz kaldık.” dedi.

“KAYNAKLAR VE FIRSATLAR DEĞERLENDİRİLMEDİ”

Başkan Adayı Özkan: “Bu şehrin sıkıntılarını giderecek kaynak ve imkanları olmasına rağmen bu kaynaklar ve fırsatlar değerlendirilmedi. Değerlendirilmediği gibi değersiz bir şekilde arsalarımız satıldı.  Bunu bir örnekle açıklamak isterim. Yeni hastane bölgesinde kendi imkanlarımız ile yaptığımız, maliyeti belki 1 aylık kiraya eşit olan 15 m2’lik büfeyi yıllık 1 milyon 152 bin TL’ye kiraya verdik. Dikkat edin 15 m2 ve kira. Yine aynı bölgede yine kendi yaptığımız 35 m2’lik 8 adet işyerlerini 1 milyon TL ye mal edip ortalama 10 milyon TL den sattık. Ancak sekiz eczane veya işyerinin gelebileceği yere belki de en son gelmesi gereken kişi Ecz. Başkanımız olması gerekirken herkesten önce gelip ilk yerleşen oldu. ” sözlerine yer verdi.

“2024 YILI BEKLENEN GELİR 900 MİLYON TL”

Başkan Adayı Özkan, belediyenin meclisinde onaylanan 2024 yılı için beklenen gelirin 900 milyon TL olduğunu belediyeye hiçbir gelir gelmese fazlasıyla yetecek olan gelirin “Seçim yaklaştı acil para lazım diye!” heba edildiğini iddia etti.

“ŞEHRİN SUYUNU SAĞLAYAMADIK”

Başkan Adayı Özkan: “Bilindiği üzere bir taraftan merkezi hükümet elektrik, su, doğalgaz, akaryakıt ürünlerindeki fiyat artışları ve yetersiz  maaş artışları ile hayatımızı yaşanmaz hale getirip açlığa mahkûm ederek vururken, diğer taraftan da 1 ton su için 63 TL’lik faturalar çıkararak  biz vurduk. Ama yine de şehrin suyunu sağlayamadık.  20 yılda şehrine suyu sağlayamayanlar bir daha bu görevlere talip olmamalıdırlar.” dedi.

“BÖLGENİN EN PAHALI AKARYAKITINI SATIYORUZ”

Başkan Adayı Özkan: “Elimizde 3 tane akaryakıt istasyonumuz var. Başka istasyonlar buralardan para kazanırken bizim istasyonlarımız nedense hep zarar eder. Üstelik bölgemizin en pahalı akaryakıtını satmamıza rağmen.  Yakınlarımızda bulunan aynı marka diğer istasyonlardan da pahalıyız. Rekabet kurulundan belki de ceza yiyen tek belediye şirketiyiz. Hiç olmazsa birisi ucuz istasyon olsun talebimiz de kabul görmedi.” sözlerine yer vererek “ İYİ Parti gelene kadar yine  pahalı akaryakıt tüketmeye devam edeceğiz. ”dedi.

“VATANDAŞLARI MAĞDUR ETTİK”

İYİ Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Özkan: “Bazı yanlış uygulama ve hatalarla (18 uygulaması ) vatandaşı mağdur edip mahkemelik olduk, insanımızı üzdük. Oysa bizim görevimiz o insanları mutlu etmek yaşadıkları ortamlar iyileştirmek yüzlerini güldürmekti. 

Bu şehirde sanırım ilk defa dere taşkınlarından dolayı can ve mal  kayıpları yaşandı. Hem belediyemizin hem de devletin diğer ilgili kurumlarının hata ve ihmalleri sonucu bu acılar yaşandı. Dere ıslahlarının zamanında ve olması gerektiği şekilde yapılmaması ile imar ve yerleşim hataları bu acıların yaşanmasında en büyük etken olmuştur. Yağmur sularının tahliyesinin yetersizliği, kanalizasyon yetersizliği de birçok mahalle, apartman ve evde de zaman zaman pis su baskınlarına sebep olmuştur. 5 yılımız parasızlıktan, devletin diğer kurumlarından, şikâyet ve ağlamakla geçti. Merkezi hükümetin kredi kullanımında engel olduğu doğru olmakla beraber önceden bilinmeyen bir durum değildi.” diyerek merkezi hükümetin Hatay’daki konuşmasını hatırlattı.

“MERKEZİ HÜKÜMETTEN GERİ KALINMADI”

Başkan Adayı Özkan, Belediyenin bütçesi ile şahıs ve parti propagandası için; yemek, davet, reklam, gezi, konser, paket vs. dağıtıldığını iddia ederek bu konuda merkezi hükümetten hiç de geri kalınmadığını söyledi.  Başkan Adayı Özkan: “2019 seçimlerinde şehirde kaldırımları, yolları işgalden kurtarıp ulaşımı kolaylaştırarak trafik ve  otopark sorununu da ortadan kaldırılacağımızı vaat etmemize rağmen 5 yıl boyunca hiçbir çalışmamız olmamıştır.” sözlerini vurguladı.

“UZUN ÇARŞI KADERİNE TERK EDİLDİ”

Burdur’un turistlik açıdan eksikliklerine de yer veren Özkan: “Müze-Salı Pazarı-Uzun Çarşı- Ulucami maalesef ilgi odağı, çekici ve ulaşımı kolaylaştırıcı hale getirilemedi. Bu dört nokta turistler için önemli ve ilgi çekici. Salı Pazarımız bile Salı günleri turist sayısını katlayabilecek bir özelliğe sahiptir. Uzun çarşı kaderine terk edilmiş vaziyette bırakıldı. Oysaki Uzun çarşı bir kapalı çarşı haline getirilip turizmden şehrimiz iyi pay alabilirdi.” ifadelerine yer verdi.

“SON 5 YILDA HİÇBİR GAYRET VE İLERLEME OLMADI”

Başkan Adayı Özkan açıklamasının sonuna doğru: “Yine Belediye olarak iddialı  vaatlerde bulunduğumuz kentsel dönüşüm, depreme karşı hazırlık, ailecek gidilebilecek yeni yeşil alanlar içinde son 5 yılda hiçbir gayret ve ilerleme olmamıştır. Şehrimiz ticaretini canlandırmak adına esnaf, imalatçı ve sanayicilerimiz içinde yeni yerler ve projeler de üretemedik. Şehrin gelişimi için yeni sanayi siteleri ve özellikle imalat sanayinde hiçbir alan üretemedik. İnsanımızı bu şehirden bir şey olmaz sözünü psikolojik olarak pekiştirdik. Burdur’a yazık oldu...” sözlerine yer verdi.

Başkan Adayı Özkan, İYİ Parti Teşkilatı olarak önemli gördükleri en temel sorunları da sıraladı. Bu sorunların ise; su, liyakatsizlik, yalan, israf ekonomisi ile kötü yönetim, şehrin gelişimi için sanayi, esnaf ve sanatkârın önünün açılamaması, yeşil alanların, mesire alanların insanlar için geniş mekanda düzenlemeler yapılamaması, depreme karşı acil eylem planı yapılamaması, İhtiyaç olan alışveriş merkezleri yapılamaması olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Burdur Başkan Adayı Namık Kemal Özkan: “Bu sorunlar çözülürse, her sorun çözülür. Öyle süslü laflar etmeye, olmayacak ve yapılmayacak projeler ortaya koymaya gerek yoktur. İYİ  PARTİ olarak samimiyetimize güvenin. Çözerse iyi insanlar ve iyi kadrolar çözer. Denenmişleri deneyip macera aramayalım. 5 yıllık yetki istiyoruz. Dertlerinize çare, yaralarınıza merhem olmaya talibiz. İyi Belediye, İyi Başkan ile İyi Burdur’da birlikte yaşayacağız.” sözlerini vurguladı.

H. Nesibe Solak