Flaş Haber Yeni

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖZÇELİK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖZÇELİK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Burdur Belediye Başkan Aday Adayı Bayram Özçelik, 10 Ocak Gazeteciler gününu mesajla kutladı.

Özçelik mesajında: " 10 Ocak; basın özgürlüğüne ve gazetecilik mesleğinin önemine vurgu yaparak, medyanın demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu hatırlatmaktır. Gazetecilik mesleğini özveriyle icra eden, doğruluktan ve tarafsızlıktan ödün vermeyen değerli gazetecilerimiz, toplumun vicdanında önemli bir yer edinmekte, toplumun nabzını tutan ve bilgiye ulaşmamıza yardımcı olan önemli bir köprü görevi görmektedir.” dedi. 

Gazetecilik, sadece bir meslek değil, aynı zamanda bir yaşam biçimi olduğunu belirten  Özçelik “Bilginin her geçen gün katlanarak çoğaldığı ve teknolojinin takip edilmesi zor bir hızda geliştiği günümüz dünyasında, medya hayati bir önem taşımaktadır. Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı günümüzde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.  
        Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olan gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar. Zor şart ve imkânlar içerisinde, milletimizi ülke ve dünya gündeminden haberdar eden gazetecilerimiz, yerli ve milli değerlerimizin benimsetilmesinde de çok önemli bir görevi üstlenmektedirler. 
İsrail'in Filistin ve Gazze'de gerçekleştirdiği işgaller karşısında insanlığın sesi ve vicdanı olma görevini üstlenen birçok gazeteci bu uğurda hayatını kaybetti ve yüzlerce basın çalışanı yaralandı. Dünyaya hayati bir iletişim koridoru açarken İsrail'in en kanlı vahşetlerinde hayatını kaybeden gazetecileri rahmetle yad ediyorum. Her türlü riski göze alarak Gazze'deki insanlık dramını dünyaya duyuran, bu vahşet karşısında insanlığın sesi ve vicdanı olma görevini üstlenen medya mensuplarımıza da şükranlarımı sunuyorum. 
Bu duygu ve düşüncelerle, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına gündeme taşıdıkları konularla katkı sağlayan değerli basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım.”ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi