Flaş Haber Yeni

BEBEK PATLICANLAR BURDUR TEZGÂHLARINDA YERİNİ ALDI

BEBEK PATLICANLAR BURDUR TEZGÂHLARINDA YERİNİ ALDI

BURDUR CUMA PAZARINDA BEBEK PATLICANLAR YERİNİ ALDI

Unutulmuş lezzetler arasında yer alan patlıcan reçelinin ana ham maddesi bebek patlıcanlar, Burdur pazarlarında yerini aldı.

  

Yılın sadece belirli haftalarında az sayıda üretilen bebek patlıcanların tezgâh süresi de oldukça kısıtlı. Kasım ayının ortalarında tezgâha inen bebek patlıcanlar tezgâhlarda yalnızca iki hafta kadar kalıyor. Gazetemiz muhabirine konuşan üretici Nazmiye Çevik; “Patlıcan hasadı Kasım ayında başlar. İlk olarak büyük patlıcanlar çıkar ve pazara iner. Onların akabinde Kasım ayının ortalarına doğru yani tam bu haftalarda bebek patlıcanlar olgunlaşmaya başlar. Bebek patlıcan derken henüz büyümemiş normal patlıcandan bahsetmiyoruz. Bunlar olgunlaşmış ve maksimum boyutu bebek boy olan patlıcanlar. Özellikleri ise normal patlıcanlar gibi acı olmayışlarıdır. Bebek patlıcanları biz reçellik patlıcan adıyla satarız.

Esasında biz bunları satmak amacıyla da üretmiyoruz. Biz ürünlerimizi ilk olarak kendimiz için üretiyoruz ve ihtiyaç fazlasını da telef olmasın diye pazara çıkarıyoruz. Ben eskiden çocuklarım küçükken çok fazla patlıcan reçeli yapardım. Ancak şimdi çocuklarım büyüdü, yuvadan uçtular. Evde iki kişi kaldık ve reçeli yiyecek kimse kalmayınca da artık çok fazla patlıcan reçeli yapmaz oldum. Böylelikle benim bebek patlıcanlarım da tezgâhlara düştü.” dedi.

Bebek patlıcan tezgahlarda ne kadara satılıyor?

Bebek patlıcan fiyatlarına ilişkin de bilgi veren Çevik, “Bebek patlıcanlar az üretilebildiği ve nadir bulunduğu için fiyatları yemeklik patlıcanlara kıyasla biraz yüksek seyrediyor. Şu anda biz bunları 20, 25 liradan satıyoruz.” dedi.

MELİSA ADINISEVER