BATI BURDUR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ PROJESİ DUYURULDU!
Batı Burdur Organize Sanayi Bölgesi Projesi Hakkında Basın Toplantısı Düzenlendi
Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Gölhisar, Çavdır ve çevresinin ortaklaşa kullanabileceği ‘Batı Burdur Organize Sanayi Bölgesi’ projesi hakkında ortak bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantı Detayları
Dün saat 16.30’da başlayan toplantının açılış konuşmasını Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik yaptı. Toplantıya Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ömer Çeliker de katıldı. Başkan Keyik, yaptığı konuşmada projenin önemine ve bölge için sağlayacağı fırsatlara vurgu yaptı. Keyik konuşmasında; "Burdur’un geleceğine yön verecek önemli bir adımı atmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Bugün, Batı Burdur Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçirilmesi yönünde başlatmış olduğumuz süreci sizlerle paylaşmak üzere buradayız. Bu proje, Burdur’un sanayi ve ticaret potansiyelini yeni bir seviyeye taşıyacak ve bölgemizin ekonomik kalkınmasında kilit bir rol oynayacaktır. Batı Burdur OSB ile 180 hektar alanda faaliyet gösterecek bir sanayi merkezi oluşturuyoruz. 83 işletmeye ev sahipliği yapacak olan bu OSB, sanayicilerimiz için yeni fırsatlar yaratırken, bölgedeki işsizlik oranlarını düşürmeye yönelik ciddi bir adım olacaktır. 3500 kişilik bir istihdam olanağı sağlayacak olan Batı Burdur OSB, yerel ekonomiye her yıl 960 milyon TL’nin üzerinde katkı yapacak. Ayrıca, bu yatırımın ülke ekonomisine 4,8 milyar TL üretim artışı ve %40 oranında ihracat hedefi ile 3,8 milyar TL katma değerli ihracat sağlayacağını öngörüyoruz. Bugün burada sadece bir sanayi bölgesi kurmaktan bahsetmiyoruz; aynı zamanda bölgemizin geleceğini, istihdamını, refahını ve sanayi kapasitesini artıracak, Burdur’u daha ileriye taşıyacak bir projeye imza atıyoruz. Batı Burdur OSB’nin yatırımcılara sağladığı avantajlar da bu projeyi daha cazip hale getiriyor. 5. bölge teşviklerinden yararlanacak olan OSB, yatırımcılar için büyük fırsatlar sunarak Burdur’u bir sanayi üssüne dönüştürecek. Bölgedeki bu teşvikler, Burdur’un ticaret ve sanayi dünyasında yeni bir çekim merkezi olmasını sağlayacak ve Türkiye genelinde sanayi üretiminin büyümesine katkı sunacaktır. Sürdürülebilirlik konusuna da büyük önem veriyoruz. Batı Burdur OSB, çevre dostu bir sanayi bölgesi olacak ve Yeşil OSB olarak temiz enerji kullanımı ile üretim yapmayı hedefleyecektir. Bu da hem çevremizi korumamıza olanak tanıyacak hem de gelecekteki yatırımlar için örnek teşkil edecektir. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bölgemizin sanayi altyapısının geliştirilmesine yönelik bu projeyi hayata geçirmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu proje sadece Batı Burdur’u değil, Batı Akdeniz’i bir sanayi merkezi haline getirecek ve yerel kalkınmanın önünü açacaktır. Batı Burdur Organize Sanayi Bölgesi’nin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, projede emeği geçen vekillerimize ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.
"Batı Burdur Organize Sanayi Bölgesi Göçü de Engelleyecek” Vurgusu
AK Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, Batı Burdur Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projesinin bölgedeki göçü engelleyeceğine dikkat çekti. Toplantıda konuşan Korkmaz, Burdur'un coğrafi yapısının dağınık olduğunu ve şehir merkezi ile uzak bölgeler arasındaki bağlantının zayıf kaldığını belirtti.
Kırsal Alanların Desteklenmesi
Korkmaz, özellikle kırsaldan köylere doğru yaşanan göçü önlemek için önemli adımlar atıldığını ifade ederek, “'Batı Burdur' dediğimiz bölgede Gölhisar, Çavdır, Karamanlı, Altınyayla, Tefenni, Kemer ve Yeşilova başlıca tarımsal üretim bölgelerimizdir. Bu bölge tarımsal ürün fiyatlarındaki dalgalanmalardan etkileniyor. Bu nedenle bölge insanımızı tarımsal sanayiye teşvik etmek için çalışmalar yürütüyoruz” dedi.
Sanayileşme İhtiyacı
Kurulması planlanan Batı Burdur OSB’nin, Gölhisar, Altınyayla, Çavdır ve Tefenni’yi kapsadığını belirten Korkmaz, “Karamanlı, Tefenni ve Yeşilova'nın da projeye dahil edilmesi durumunda, bitkisel ve hayvansal üretimde sanayiye katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için bir sanayileşme alanı oluşabilecektir” ifadelerini kullandı.
Göçü Engellemek İçin Stratejiler
Korkmaz, Türkiye genelinde organize sanayi bölgelerinin genellikle şehir merkezlerine kurulduğunu ve bunun şehirlerin yönetilmesini zorlaştırdığını kaydetti. “Ancak şu anda kırsaldaki göç, Burdur’a değil, daha çok sanayi bölgelerine, Antalya, İzmir ve Denizli’ye yöneliyor. Batı Burdur OSB ile diğer illere olan göçü engelleyebileceğimizi düşünüyorum” dedi.
MİNE KAYA