Flaş Haber Yeni

BAŞKAN YUSUF KEYİK OSBÜK’ÜN 22. GENEL KURULUNA KATILDI

BAŞKAN YUSUF KEYİK OSBÜK’ÜN 22. GENEL KURULUNA KATILDI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili – OSBÜK Delegesi Yusuf  Keyik, Burdur 1. OSB- OSBÜK delegesi Hasan Ali Daldal ve de Bucak OSB Başkanı OSBÜK delegesi Hasan Yalçın Meçikoğlu Ankara’da düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) 22. Olağan Genel Kuruluna katıldılar.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler Konferans Salonunda gerçekleştirilen genel kurulda; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mehmet Fatih Kacır, Bakan Yardımcısı Oruç Baba İnan, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, OSBÜK Başkanı Memiş Kütükçü’nün yanı sıra Türkiye’deki OSB’lerin başkanları ve OSBÜK delegeleri yer aldı.

Türkiye’deki 403 Organize Sanayi Bölgesinin çatı kurulu olan OSBÜK’te Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü 22. Olağan Genel Kurulda güven tazeleyerek, başkan seçildi. Toplantıda; OSBÜK'e ‘ISO-9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ verilirken, Yeşil OSB olmaya hak kazanan 9 OSB'ye sertifikaları takdim edildi.

“İŞBİRLİĞİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

Bakan Kacır: “Son 22 yılda, OSB’lerimizin sayısını 191’den 361’e toplam alanını 51 bin hektardan 118 bin hektara çıkardık. Üretimde olan sanayi alanı sayısını 11 binden 58 bine; OSB’lerimizde istihdam edilen kişi sayısını da 415 binden 2,6 milyona yükselttik. Tamamlanan veya devam eden OSB projelerini bugüne dek 77,3 milyar lira kaynakla destekledik.  Sanayimizin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak ve gençlerimizi imalat sanayimizin ihtiyaç duyduğu becerilerle donatmak için; Millî Eğitim Bakanlığı ile “Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği’ni hayata geçirdik” şeklinde konuştu.

“HEDEF: YEŞİL OSB’LER”

Başkan Kütükçü; gelecek dönemde 81 ildeki tüm OSB'lerin Yeşil OSB Sertifikası alarak Türk sanayisinin yeşil dönüşümüne öncülük etme vizyonunu genişleteceğine inandığını vurguladı.

“GÜNCEL TALEPLERİMİZİ İLETTİK”

2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili ve BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, genel kurul sonrasında yaptığı değerlendirmede Burdur’daki OSB’lerle ilgili talepleri ilettiklerini belirterek; “Genel Kurulda ilimizdeki OSB’ler hakkında güncel durumları paylaştık. İkili iletişimler ve karşılıklı görüş alışverişlerinde bulunduk. Güncel taleplerimizi ilettik. Yeşil ve dijital dönüşümü hızlandırmak, planlı sanayi alanlarını genişletmek ve sanayi bölgelerinde teknoloji odaklı fabrikalar kurulması amacıyla karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunduk. TOBB çatısı altında bazı illerimizin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarıyla gündemlerimizde yer alan konuları paylaştık. Bunlarla birlikte Birlik Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de görüşme gerçekleştirdik. OSB’lerimizin genişleme taleplerini ve yeni OSB alanları hakkında görüşlerimizi OSBÜK genel kurulu vesilesiyle iletmiş olduk. İkili iş birlikleri ve bölgesel koordinasyon hakkında ajandamızda yer alan konuları değerlendirdik.

Organize Sanayi Bölgelerimizi üretim üssü olarak geliştirmeye devam ediyoruz.  Genel Kurulla güven tazeleyen Memiş Kütükçü başkanımızı tebrik ediyorum. OSBÜK’ün 22. Olağan Genel Kurulu ülkemizin iş dünyası başta olmak üzere tüm Türkiye ekonomisine ve sanayisine hayırlı olsun” dedi.

Burdur heyetine Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatoğlu ile Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seydi Tahsin Güngör de eşlik etti.

BUTSO BÜLTEN