Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ÖZBOYACI: ‘UMKE ARACIMIZ İLİMİZE HAYIRLI OLSUN'

BAŞKAN ÖZBOYACI: ‘UMKE ARACIMIZ İLİMİZE HAYIRLI OLSUN'

Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Müdürlüğünce 2023 yılında 24 adet temin edilen UMKE Acil Müdahale Ünitesi araçlarından bir tanesi Burdur’a tahsis edildi.

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında: “Sağlık alanında AK Parti hükümet son 21 yıldır yapmış olduğu atılımlarıyla gerek Pandemi döneminde, gerekse deprem felaketinde altyapı faaliyetlerinin gereksiniminde büyük katkılar sağladığını gördük. İlimizde, Sağlık İl Müdürlüğümüzce Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri sunumu 1 Komuta Kontrol Merkezi, 24 Adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, 1 adet Yoğun Bakım & Obez Ambulansı, 1 adet Yenidoğan Ambulansı, 1 adet 4×4 Kar Paletli Ambulans, 47 adet Kara Ambulansı ve 400 personel tarafından hizmet verilmektedir.” Sözlerine yer verdi.

Başkan Özboyacı açıklamasının devamında: “Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri sunumunda ise Sağlık İl Müdürlüğümüz UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) bünyesinde gönüllü 127 personel hizmet vermektedir. Burdur UMKE envanterinde 3 adet 4×4 arazi kullanımına uygun UMKE Acil Müdahale Aracı hizmet vermekteyken, Ülke genelinde afetle mücadele kapasitesinin arttırılması ve UMKE personelinin olay yerine hızlı ulaşımı, beraberinde hızla medikal müdahalelerin başlayabilmesi amacı ile Bakanlığımız Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce 2023 yılında 24 adet temin edilen UMKE Acil Müdahale Ünitesi Araçlarından 1 tanesi İlimize tahsis edilmiştir. Tamamen afetlerde acil sağlık hizmeti sunumuna yönelik tasarlanan bu yeni Acil Müdahale Ünitesi aracımız ile aynı anda en az 6 hastaya müdahale edilebilecek acil servis kapasitesine uygun donanımda, ambulansla sevk öncesi temel tıbbi müdahaleler ile hasta stabilizasyonunun sağlanmasının amaçlandığı, gerektiğinde hızla sahra hastanesi kurulumu için teçhizatlar ile donatılan Acil Müdahale Ünitesi aracımız İlimize hayırlı olsun. Aracın gönderiminde büyük katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya, Burdur Milletvekillerimiz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve Mustafa Oğuz’a, tüm sağlık personeli çalışanlarına teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

Haber Merkezi