Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ÖZBOYACI: “İMAM HATİPLİLER ‘ÖCÜ’ OLARAK GÖRÜLÜYORDU”

BAŞKAN ÖZBOYACI: “İMAM HATİPLİLER ‘ÖCÜ’ OLARAK GÖRÜLÜYORDU”

BURDUR İMAM HATİP OKULLARI MEZUNLARI VE MENSUPLARI BİR ARAYA GELDİ

Burdur İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları bir araya geldi.  Pandemi döneminden bu yana  ara verilen, bu yıl 17’incisi gerçekleşen buluşma 28 temmuz 2024 Pazar günü 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleşti. Burdur Merkez Bozkurt Mahallesindeki (deprem evleri) eski Burdur İmam Hatip Lisesi okulu bahçesinde gerçekleşen program İstiklal Marşı'nın okunması ve ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Protokol konuşmaları ile devam etti.

Burdur İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BIHDER) Başkanı Cemil Çiçek açılış konuşmasında bulundu. Akabinde Ak Parti önceki dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik,  Eski Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, emekli öğretmen Osman Korkmaz, Prof. Dr. İsmail Karaçam, Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, MAKÜ İlahiyat Fakültesi eski dekanı Veli Atmaca, BİHDER Kurucu Başkanı Av. Ömer Bütüner birer konuşmada bulundular. İmam Hatip Okullarının dünü, bugünü ve yarını hakkında görüşlerini paylaştılar.

KATILIMCILAR

Uzun bir aradan sonra geçen hafta sonu yapılan programa Kemer Belediye Başkanı İsmail Asan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, İl Genel Meclisi üyeleri Volkan Mengi, Halil Çiçek, Kamu-Sen Burdur İl Temsilcisi Orhan Akın, Memur-Sen Burdur İl Temsilcisi Murat Bulut, Burdur İl Vaizi Bünyamin Özdaş, Ak Parti eski İl Başkanları Dr. Süleyman Faki, İbrahim Ekinci, Valilik Özel Kalem Müdürü Hasan Taşdemir ve mezunlar katıldı.

BİHDER BAŞKANI CEMİL ÇİÇEK’İN KONUŞMASI

Burdur İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (BİHDER) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Çiçek toplantıda yaptığı konuşmada: “BİHDER, 2007 yılında kurulmuş olan bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimizin gayesi ve faaliyet alanı, İmam Hatip Okulları ve diğer eğitim ve öğretim kademesindeki öğrencilerle Burdur İmam-Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları arasında karşılıklı yardım ve dayanışmayı sağlamak, sosyal, kültürel, ekonomik sorunlarını ortaya çıkararak bu yönde çalışmalar ve araştırmalar yapmak, çözüme ulaştırmak için gerekli çabayı sarf etmek, üyeler arasında birliği sağlamak, mezunların okulları ile manevi bağlarını devam ettirmek için gerekli çalışmalarda bulunmaktır. Derneğimizin misyonu; genelde tüm topluma ve eğitim camiasına, özelde ise Burdur'da bulunan İmam Hatip Okulları öğrencilerine yönelik hizmette bulunmaktır. Bu hizmet kapsamında; onların manevi birlikteliğini sağlamak ve ahlaki değerlere bağlı olarak yetişmelerini temin etmek için, eğitim, kurs, seminer, gezi ve benzeri tüm etkinlikleri yapmak ve yapılan tüm faaliyetlere destek olmaktır. Derneğimiz İmam Hatip Okullarında verilen ruhun hayatın içinde nasıl ortaya çıkacağının bir örneğidir. İmam Hatipli olmayı okul sonrası da sürdürmenin gayretindedir. Derneğimiz sadece burs vermeyi, okullarımıza ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimize maddi destek sağlamayı değil; aşk vermeyi, şuur vermeyi, güzel ahlakı vermeyi ve erdemleri kuşanmış bir nesil yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Burdur İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği olarak gayemiz Allah'ın rızasını gözeterek ona karşı sorumluluğumuzu yerine getirme çaba ve gayreti içerisinde olmaktır. Bizim vizyonumuz sadece geçmişte kazanılan başarılarla övünmek olmayıp, geleceğe de en güzel mirası bırakabilmektir. Modern toplumun sorunlarıyla başa çıkabilecek, kendisiyle barışık, genç, dinamik ve önder bir gençlik için yol açmak, zemin hazırlamaktır. Bizler de dernek olarak gençliğimizin heder olmasına, savrulmasına seyirci kalmamak için tüm gayretimizle, maddi manevi imkânlarımızla seferber olup "Asım'ın Nesli" için bir tuğla koyma gayesi içerisindeyiz. Buradan şunu da belirtmek isterim ki: yaklaşık 7 yıldan bu yana dernek faaliyetlerini Allah rızası için yürütmekteyiz. Ancak yaşımızın ilerlemiş olması sebebiyle artık dernek yönetiminin daha genç kardeşlerimize devredilmesinin zamanının geldiğini hatta geçtiğini beyan etmek istiyor, bu konuda istekli kardeşlerimize derneği devrederek daha önceki abilerimizin yaptığı ve yapmaya devam ettiği gibi, bu kardeşlerimize tecrübelerimiz ile destek olmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Bizler diyoruz ki; bu din oturanların değil çalışanların, duranların değil koşanların, konuşanların değil iş yapanların omuzlarında bu günlere geldi. Değerli kardeşlerim! Bu bağlamda yıl içerisinde yaptığımız çalışmaları genel hatlarıyla kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğitim-öğretim yılı içerisinde İmam Hatip okullarımızda bulunan ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yemek ücretleri ödenmiştir. Okullarımızda yapılan programlara ve yarışmalara katılan öğrencilerimize ödül desteği sağlanmıştır. Okullarımızın gerçekleştirdiği yarışma, piknik ve gezi gibi aktivitelere destek olunmuştur. Okullarımıza ve belirlenen ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kırtasiye yardımı yapılmıştır. Ülkemizin farklı üniversitelerinde ve özellikle Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde eğitim-öğretim gören ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen 50 öğrencimize burs verilmiştir. Yeri gelmişken; daha fazla ihtiyaç sahibi öğrencimize destek olmak amacıyla değerli katkılarınıza talip olduğumuzu da buradan hatırlatmış olayım. İlimizde okuyan ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bazı öğrencilerimize ayrıca nakdi yardım yapılmıştır. Burdur'da ikamet eden ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen yaklaşık 200 aileye, farklı zamanlarda nakdi ve ayni yardımlar yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. Ayrıca vaktinizi almamak için çok kayda değer bulmadığım birçok faaliyet derneğimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Son olarak, Yönetim Kurulu arkadaşlarımız ile almış olduğumuz karar ile önümüzdeki yıldan itibaren kaynaklarımızın büyük kısmını ilimizde faaliyet gösteren İmam Hatiplerde eğitim-öğrenim gören yavrularımıza kullanmayı hedeflemekteyiz.

Değerli misafirlerimiz! Bu duygu ve düşüncelerle: derneğimizin kurulduğu günden bugüne kadar farklı kademelerinde görev almış ve destek olmuş tüm kardeşlerimize, halen birlikte yürüdüğümüz tüm yol arkadaşlarımıza, önceki ve mevcut tüm kurullarımızda görev yapmış bütün arkadaşlarıma, paydaş STK'larımıza, hocalarımıza ve emeği geçen herkese yürekten teşekkür ederim. Yine bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayarak programımıza teşrif eden; tüm misafirlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Son olarak "Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir." Hadis-i Şerifi gereğince; bu derneğin kurulmasında, bu günlere gelmesinde ve şu anda faaliyetlerinin devam etmesinde maddi manevi katkısı bulunan tüm kardeşlerimden Allah razı olsun diyor, sevgiler ve saygılar sunuyorum. Tekrar hepinize teşekkür ediyorum.” dedi.

OKUL ARKADAŞLARI SINIFTA BİR ARAYA GELDİLER

Öte yandan bu yıl 17’incisi gerçekleşen Burdur İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları buluşmasına katılan Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı,  Ak Parti İl Genel Meclisi Grup sözcüsü Volkan Mengi, Ak Parti Başkan Yardımcısı Veli Sipahi, Valilik Özel Kalem Müdürü Hasan Taşdemir, aynı dönem 2 şubede okuyan sınıf arkadaşları ile mezun oldukları okulun sınıfında bir araya geldiler. Öğrencilik yıllarındaki anılarını tazelediler.

BAŞKAN ÖZBOYACI: “İMAM HATİPLİLER ‘ÖCÜ’ OLARAK GÖRÜLÜYORDU”

Program sonrası Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize konuşan Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı: “Malum 1990’lı yıllarda İmam Hatipliler ve İmam Hatiplerde okuyanlar ‘Öcü’ olarak görülüyordu. Bugün baktığınızda İmam Hatipliler devletin her kademesinde başarılı bir şekilde görev yapıyorlar. Çünkü biz o zaman ‘Devlet-Millet’ kültürü ile yetiştirildik. o gün aldığımız terbiye ve eğitimleri bugün idarecilik konularında da iti bir şekilde sergilemeye çalışıyoruz. O gün çok sıkı  dostluklarımız vardı. Bugün bu dostlukları tekrar devem ediyor. Bir çok arkadaşımız, bir çok gerek Burdur’da gerek Ankara’da değişik kademelerde görev yapıyorlar. İnşallah devlete millete hizmet etmeye devam edeceğiz.” dedi.

ÖĞRENCİLİK ANILARIMIZI TAZELEDİK
AK Parti Burdur İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Volkan Mengi, Valilik Özel Kalem Müdürü Hasan Taşdemir, birlikte okudukları arkadaşları ile okudukları okulun sınıfta birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdiler, öğrencilik anılarını tazelediklerini belirttiler.

GELENEKSEL PİLAV İKRAM EDİLDİ

Program geleneksel hale gelen etli pilav, irmik helvası ve ayran ikramları ile son buldu.

Halil İbrahim Kara