Flaş Haber Yeni

BAŞKAN OZAN, KAMUOYUNA DUYURU YAYINLADI

BAŞKAN OZAN, KAMUOYUNA DUYURU YAYINLADI

Sağlık-Sen Burdur Şubesi Başkanı Faruk Ozan, ilimizde yerel bir internet sayfasında yayınlanan haber üzerine Burdur kamuoyunu bilgilendirmek maksadı ile basın duyurusu yayınladı.

Başkan Ozan yazılı olarak yaptığı duyuruda: “Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre sendikalar meşru ve gerekli sivil toplum örgütleridir ve gerek ülke olarak üyesi bulunduğumuz  İLO gibi küresel emek örgütleri tarafından, gerekse T.C. hükümetleri tarafından çalışanların sendikal örgütlenmesi desteklenmekte ve hatta teşvik edilmektedir.

Tüm dünyada hükümetler işçi ve memur sendikalarıyla masaya oturup pazarlıklar yapmakta, bu pazarlıklar neticesinde çalışanlara bir takım ilave haklar vermektedir. Hatta işçi sendikalarının aldığı haklardan sendika üyesi olmayanlar yararlanamamaktadır. Yine benzer şekilde devlet, sendika üyesi olan işçi ve memurun sendikalılığını teşvik etmek için toplu sözleşme ikramiyesi gibi isimler altında çalışanlara ilave ücretler vermektedir. Ülkemizde halen yürürlükte olan 4688 sayılı “Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu” uyarınca, sendika üyesi olan tüm memurlar, bizzat devlet hazinesinden, maaşlarına ilave olarak üç ayda bir 706 TL toplu sözleşme ikramiyesi almaktadır ve bu tutar her altı ayda bir yapılan maaş zammıyla da artmaktadır. Yani sendikaların varlığı o kadar önemlidir ki, bu önem anlaşılsın, çalışanlar sendika üyesi olsunlar diye devlet tarafından sendikalılık teşvik edilmektedir.” açıklamasında bulundu

Bahse konu haberi yazarını sert bir diller eleştiren Başkan Ozan; “Memur-Sen’in ve Sağlık-Sen’in, çalışanların büyük teveccühü ile yetkili olduğu ilk günden bugüne kadar elde ettiği başarıları çekemeyen, tarlada izi, harmanda yüzü olmayan bazı sendikal oluşumların, isimlerinden başka sendikaya benzer taraflarının bulunmadığı yine herkesin malumudur.  Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarına odaklanarak hak, hukuk, adalet mücadelesi vermek yerine, uzanamadıkları ciğere murdar demeyi alışkanlık haline getiren bu yapıların ne çalışanlara ne de ülkemiz refahına en ufak bir katkıları yoktur ve olamaz. Dertleri ve zorları yalnızca ve yalnızca Memur-Sen’imize, Sağlık-Sen’imize ve bizim üzerimizden hükümete saldırmaktır.” iddiasında bulundu. “Burdur Devlet Hastanemizle birlikte Burdur halkımıza hizmet veren tüm kamu kuruluşları ve kamu görevlileri, Burdur’umuzun şerefli evlatlarıdır.” sözlerinin altını çizen  Başkan Faruk Ozan yazılı basın açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Kurucu Genel Başkanımız, şair, yazar ve mütefekkir Mehmet Akif İnan’ın işaret ettiği şekilde; geleceğin büyük, güçlü ve müreffeh Türkiye’sini yeniden inşa etmeye çalışan bir erdemliler hareketinin temsilcileri olarak meydanı sefil cühelaya terk etmeyeceğimizi ve kamu görevlilerimizin itibarını her zeminde koruyacağımızı kıymetli Burdur kamuoyumuzun takdirine saygılarımızla arz ederiz.”

Halil İbrahim Kara