Flaş Haber Yeni

BAŞKAN MENGİ’DEN İÇME SUYU PROTESTOSU

BAŞKAN MENGİ’DEN İÇME SUYU PROTESTOSU

Birçok mahalledeki binaların üst katlarına içme suyunun çıkmadığını dile getiren AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur Cumhuriyet Meydanına yapılan su fıskiyelerinin önünde yaptığı protestoda; “Birçok yerde fıskiyeli havuz yapan Burdur Belediyesi’ni protesto etmek, ilk önce içme suyu sorununu çözmek ondan sonra fıskiyeli havuzları yapması gerektiğini düşünerek burada bir basın açıklamasını yapmaya karar verdik.” dedi.    

Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık ile Ak Parti  İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile Ak Partili Burdur Belediye Meclisi üyelerinin katıldığı basın açıklamasında yazılı metni okuyan Başkan Mengi; “Vatandaşın su isyanına  CHP’li Burdur Belediyesi kulak vermeli.  Çok değerli basın mensupları ve Burdur kamuoyu maalesef Burdur şehir merkezimiz uzun zamandır içme suyunun evlere ulaşımında sorun yaşamaktadır ve birçok mahallemizde evlerin 3. ve 4. katlarına su çıkmamaktadır. Burdur halkımız aylardır bu en önemli sorununun çözümünü CHP’li Burdur Belediyesi’nden beklerken, çeşmelerden akmayan su sorunu bu sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımız için her geçen gün çekilmez bir çile haline gelmiştir. Aslında şehrimizin çevresindeki Su kaynakları yeterlidir. Fakat asıl sorun CHP’li Burdur Belediye yönetiminin yanlış uygulamaları nedeniyle altyapı iflas etme aşamasına gelmiş ve artık geri dönüşü zor bir sürece girilmiş olmasıdır. 2014 yılında AK Partili Burdur Belediye Başkanımız Sebahattin Akkaya;  “Eğer aşağı mahallelerde verilmemesi gereken su aboneliklerin verilmesi durumunda ileride 3. ve 4. katlara su çıkmaz” demişti. Şimdi ne kadar haklı olduğunu günümüzde yaşayarak anlıyoruz. Değerli basın mensupları aşağı mahallelerdeki bağ evlerine sulama suyu verilmesi ile şehirdeki su basıncının düşmesine sebep olmakta, basıncın artırıldığında ise 1998 yılında yapılan bu alt yapının kaldıramaması nedeniyle sürekli su patlakları meydana gelmektedir. Bu nedenle su basıncı eski seviyesine getirilemediği için artık 3. ve 4. katlara su çıkmamaktadır.” dedi.

“ŞEBEKEDE OLMAYAN SUYA, HİDROFOR ÇÖZÜM DEĞİL”

Başkan Mengi, açıklamasının devamında; “Vatandaşlarımızın belediyeyi arayarak çözüm isteklerine “Hidrofor taktırın” cevabı çözüm değildir, belediyenin depolarındaki su alt yapı yetersizliğinden ve basınç düşüklüğünden evlere gelememektedir.” iddiasında bulundu.

AK PARTİ DÖNEMİNDE NEDEN ALTYAPI YAPILMADI?

En son altyapı çalışmalarının 1998 yılında Burdur Belediye Başkanlarından Armağan İlci döneminde başlayıp,   Nejdet İlgün zamanında büyük bir oranda tamamlandığını savunan Başkan Mengi,

“5 yıl sonra AK Parti belediyeciliği seçimle 2004 yılında işbaşına geldi.  2014 yılına kadar alt yapıda

bir sorun ve büyük bir kesinti yaşanmamıştır. Ama son 3 yılda basınç arttırması nedeniyle 25 yıllık alt yapıda sorunlar meydan gelmeye başladı.  Artık altyapının ömrünü tamamladığını sürekli patlaklardan görülmektedir. Çözüm; Bir an önce bütün mahallerimize suyun ulaşabileceği basınçta yeni alt yapının yapılmasından geçmektedir. En önemlisi ise aşağı mahallelerimiz içinde yeni bir hat ve depo yapılması elzemdir. Böylelikle yüzde 50 kaçak oranını önleyerek su kaynaklarımızı da verimli kullanacağız.” diye konuştu.

İLLER BANKASI’NDA PROJELER HAZIR

“Burdur Belediye Meclisi geçtiğimiz yıllarda belediye başkanına yetki vererek İller Bankası’na altyapı projeleri hazırlatmıştı,” hatırlatmasında bulunan Ak Parti Burdur İl Başkanı Mengi; “Şuan projesi hazır olan altyapı çalışmaları bir an önce başlaması gerekmektedir.” vurgusu yaptı

“BELEDİYE BAŞKANI SU SORUNA BAKMAK YERİNE TARLALARDA POZ VERİYOR”

Başkan Mengi; “Gördüğümüz kadarıyla mahallelerdeki su sorununu çözmek yerine, suyu az kullanın diyerek sorumluluğu vatandaşa yüklemesi ve sonrasında da belediye konusu olmayan işlerle uğraşan Burdur Belediye Başkanı ne yazık ki tarlalarda fotoğraf çektiriyor.” açıklamasında bulundu.

ALTYAPI YAPILMASI İÇİN BELEDİYE MECLİS GÜNDEMİNE KONUYU TAŞIYORUZ

“Ak Parti Burdur Belediye Meclis gurubu olarak desteğe hazırız” sözlerinin altını çizen Başkan Mengi; “Ağustos ayı belediye meclisinde biran önce alt yapı yapılması için teklifte bulunacağız ve belediye başkanına yetki vererek gerek iller bankasından finans kaynağını kullanılması ve yine İller Bankası üzerinden yapılmasını isteyeceğiz. Kısacası Belediye Başkanımız Ekim 2021’de şehrimizin su sorunu olmadığını açıklamış olsa da şehrin alt yapı sorunu olduğunu bir türlü maalesef kabullenememiştir. Belediye’nin asli görevi olan evlere suyun verilmesi ve bu çileden halkımızı kurtarmak zorunda olduğunu kamuoyuna bildirir, AK Parti Meclis Grubu olarak altyapı konusunda desteğe varız.  CHP’li belediye yönetimine yaptırabilmek için mücadele edeceğiz. Ama biliyoruz ki bu açıklamamızdan sonra yine soğan, patates ve domates ile genel siyaset yapıp Ali Cengiz oyunu ile şehrin su sorununu kulak arkası yapacaklar, bizler de şehrimizin belediye sorunlarının çözülünceye kadar her platformda dile getireceğiz.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara