Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN MAKÜ SPOR’A DESTEK ÇAĞRISI

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN MAKÜ SPOR’A DESTEK ÇAĞRISI

  • Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden MAKÜ Spor’a 400 bin TL verilmesinin oy birliği ile kabul edildiği Burdur Belediye Meclisi Toplantısı’nda konuşan Burdur Belediye Başkanı Ercengiz, tüm Burdurlulardan destek çağrısında bulundu.

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Lig (BAL) da mücadele eden MAKÜ Spor’a geçen yıl 75 bin lira nakdi destek sağlayan Burdur Belediyesi Başkanlığı, bu yıl da 400 bin lira destek vermesi kararlaştırıldı. Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz’in  başkanlığında 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü Burdur Belediyesi Halı Sarayı’nda saat 14.00’da yapılan Belediye Meclisi toplantısına ek gündem maddesinde MAKÜ Spor’a 400 bin lira nakdi destek verilmesi  belediye meclisi üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan oylama öncesi  tüm Burdur halkına destek çağrısında bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “MAKÜ  Spor geçen yıl iddialı bir takım olarak futbol sezonuna başlamıştı. Malumunuz Dünya’nın her yerinde takımlar profesyonelleşmeye başladı.  Burada adı her ne kadar Bölgesel  Amatör Lig (BAL) da olsa, parasının ne kadar çok olduğu, takımının ne kadar iyi olduğu ilintili bir bağlantıya döndü. Bu nedenle Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin bünyesinde kurulan, ama biz onu şehir takımı olarak görmeye çalıştığımız takımıza bir geçen yıl 75 bin lira nakdi yardımda bulunduk. Bir sporcunun transferinde bu parayı kullanmışlardı. Bugün geldiğimiz noktada Burdur’da esnaf arkadaşlarımızın, gönüllülerin uhdesine kalmış durumda. Gönül ister ki bu memleketin parası çok olan sanayici iş adamları da bu takıma sahip çıksın. İnşallah onlarda bu çağrımızı duyar. Onlara bu çağrımızı duyurmuş olalım. Lütfen sanayi ve iş adamlarımız Burdurumuzun markası olabileceğine inandığımız futbol takımımıza lütfen sahip çıkalım. Arkadaşlarımız bizi ziyaret etti. İnanın bizde kendi şartlarımızı zorlayarak 400 bin lira bir katkı verebileceğimizi hesap ettik. Ben bu konuda Mehmet Akif Ersoy üniversite bünyesi altında başlamış, ancak adı MAKÜ Spor olan takımın Burdur’un takımı olarak anılmasını ve Burdur’un takımına da herkesin sahip çıkmasını arzuluyorum. Bu konuda bir kere de daha çağrıda bulunayım. Lütfen tüm Burdurlular, içerisinde yaşayanlar, ya da dışarıda olanlar. gelin karınca kararınca bu takıma katkı verip, hiç olmaz ise Bölgesel Amatör Lig’den Profesyonel Lig’e doğru bir adım atarsak, kazancı daha fazla olacağından bu takım artık bundan sonra yürütebilir diye düşünüyorum.” diye konuştu.

BİR DESTEK DE BURDUR BELEDİYESİ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜNE

Öte yandan Burdur Belediye Meclisi Burdur Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne 350 bin lira nakdi destek verilmesini oy birliği kabul etti.

Halil İbrahim Kara – Hatice Nesibe Solak