Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN JET YANIT GELDİ

BAŞKAN ERCENGİZ’DEN JET YANIT GELDİ

  • Göndermede bulunduğu ismi kullanmadan yazılı basın açıklamasında bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Asbestli borulardan içme suyuna asbest geçtiğine ve bu nedenle hastalık olgusunun buna bağlanabileceğine dair kesin bir bilgi yoktur” dedi.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz,  Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi’nin 7 Ocak 2022 Cumartesi günü gazetemizde yayınlanan açıklamasın yanıt olarak basın açıklamasında bulundu. Haberin çıktığı gün gazetemizin dizgisinin tamamlandığı saatlerde jet yanıt vererek göndermede bulunduğu ismi açık açık yazmayan  Başkan Ercengiz; açıklamasında  “Çok değerli hemşerilerim; sizlerin teveccühü ile ikinci kez seçilerek 8 yıldır bu kadim kente hizmet etmeye çalışıyoruz. Bilindiği üzere belediyecilik hizmetleri birçok etkene bağlı olarak yapılan ve ucu açık bir alandır. Dünyanın dört bir yanında belediyeler bulundukları yörenin yaşam koşullarına, beklentilerine belediye kaynaklarına ve yönetenlerin vizyonları ölçüsünde karşılık vermeye çalışır.  Belediye Başkanı ve çalışma arkadaşlarının vizyonunun yanı sıra kaynak yeterliliği yasalar ve günün şartları belediyecilik faaliyetlerinin en önemli bileşenleridir. 8 yıldır biz de sınırlı kaynakları en etkin şekilde kullanarak, gerektiğinde borçlanma talebini Belediye Meclisi’ne getirerek gerekçeleri ile birlikte anlatıp kamu bankalarından verilmediği durumda özel bankalardan kaynak alarak kullanmaktayız. İster seçilerek ister atanarak görevde olan kamu yetkilileri sorumsuz borçlanamaz, yapılan iş ve görevleri de kendi kaynaklarını kullanıyor gibi anlatamaz. 8 yıldır üst ve alt yapıda önemli yatırımlar yaptık, yaptırdık yapmaya da devam ediyoruz. Çöpü ve hayvansal atığı enerjiye çeviren; yalnızca yatırım değil aynı zamanda vizyondur. Zira devletin ve milletin cebinden bir kuruş harcamadan yap-işlet-devret yöntemi ile yapılmış devasa bir tesistir. Artık çöp değil lavanta kokan bir bölge cazibe merkezi olmuş ve devletimiz bu bölgede toplu konut yapımına bile başlamıştır. İçme suyu projesi bizzat Burdur halkının yani bizlerin borçlandığı bir proje olup 2021 yılında geri ödemesi başlamıştır. Yani sanıldığı gibi DSİ tarafından hibe edilmemiştir. Atık su arıtma tesisi projemiz bitmek üzeredir. Önemli bir çevre sorunu daha çözümlenmektedir. Araç makine parkı tamamlanmış; özel kampüsü ve kendi enerjisini üreten bir belediye olarak birilerini zengin etmek yerine halkından aldığını halkına tekrar geri döndürmektedir. İçme suyu göl geçişi projesi revize edilerek 2022 yılında yeniden Burdur’un hizmetine sunulacaktır. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Belediyeler Birliği’nden talep ettiğimiz itfaiye aracının kazandırılması konusunda bize yakışanı yapmış olmamız belli ki birilerini rahatsız etmiş olmalı ki; sapı samanı karıştırdığı bir açıklamayla iktidar olmak ile devlet olmanın farkını anlayamadığını bir kez daha ortaya koymuştur.

Neden mi?

Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelerin bütçelerinden yapılan kesintilerle oluşan kaynağı yine belediyelerinin faaliyet ve ihtiyaçlarının karşılanmasında görevli olan bir birliktir. 1945’te dernek olarak kurulmuş, sonra da yasal statü ile birlik olmuş orada biriken kaynağı da hakkaniyetli paylaşması gereken birliğe, Burdur Belediyesi bugüne kadar hakkına düşen payı ödemiş ve zaman zaman da halkına hizmet noktasında haklı taleplerini birliğe iletmiştir. Yani birilerinin sandığı gibi bu birlik siyasi iktidarın arka bahçesi değil hepimizin ortak malıdır.

Yasal yolla yapılan talebin maalesef bu il başkanı zihniyetinin yaygın hale geldiği bir ortamda muhtelif zorluklar çıkartılmış ve bölge milletvekili ile görüşerek Burdur’un ihtiyacı ve hakkı olan bu aracın kazandırılması için işbirliği talebinde bulunulmuştur. Bölge milletvekili Sayın Özçelik’te elinden geleni yapmış, bu aracın Burdur’a kazandırılacağı bilgisi TBB tarafından bize verilmiştir. Biz de bu sevincimizi 5 Ocak’ta yapılan meclis toplantısında paylaşmış ve katkı sağlayan herkese teşekkür etmiştik.

İhtiraslı il başkanı Burdur’umuza bugüne kadar kazandırılanlar için bize teşekkür etmesi gerekirken haberi bile olmadığı bu kazanımı da aklınca sahiplenmiş, kendi marifetleri gibi anlatmaya çalışmıştır. Hızını alamamış, mecliste alınan kararları kendi becerisi gibi anlatmaya çalışmıştır. Meclis üye sayımız yeterli olduğu halde oy birliği ile alınan kararlar için tüm meclis üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

“KESİN BİLGİ YOKTUR”

Başkan Ercengiz açıklamasının devamında; Asbestli borulardan içme suyuna asbest geçtiğine ve bu nedenle hastalık olgusunun buna bağlanabileceğine dair kesin bir bilgi yoktur”  sözlerinin altını çizdi.

“AKILLI SAYAÇ İLE ……”

Kayıp kaçakların önlenmesi için alınacak kararla akıllı sayaç uygulamasına geçeceklerini kaydeden Başkan Ercengiz; “5 Ocak meclis toplantımızda da belirttiğim üzere 2018 yılında şebeke yenileme talebimiz İl Bank A.Ş’de mevcuttur. Gelecek ay alacağımız bir kararla akıllı sayaç uygulamasına geçerek büyük ölçüde kayıp kaçağın önüne geçmiş olacağız” sözlerine yer verdi.  

BAŞKAN ERCENGİZ SORULAR YÖNELTTİ

“Şimdi bir şeyler de biz soralım” diyen Başkan Ercengiz, Başkan Mengi’ye bir takım sorular yöneltti.  Haber Merkezi