Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ: 'SONA GELİNEN BİR ŞEY YOK’

BAŞKAN ERCENGİZ: 'SONA GELİNEN BİR ŞEY YOK’

Ali Orkun Ercengiz, Senir Suyunun durumunu açıkladı.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Ağustos Ayı Meclis görüşmesinde Senir Suyuyla ilgili açıklama yaptı. Meclis görüşmesi 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü Burdur Belediyesi Halı Sarayı Meclis Salonu’nda gerçekleşti.

Ercengiz yaptığı açıklamada: ‘ Sona gelinmiş bir nokta henüz yok, biz 17 kurumdan imzalarımızı aldık, tamamladık. Ankara’da yapılan İller Bankası genel müdürlüğü ile yapılan görüşmede dairesi başkanın da alınacak izinlerle birlikte zemin etütlerinin yeniden yapılma gayretlerini dile getirmişler. Bu süreç kurumumuz tarafından takip ediliyor. Önümüzdeki günlerde 8 farklı noktadan bu sorunu evet hızlı bir şekilde jeolojik etütlerimizi tamamladıktan sonra o süreçleri iller bankasından projelendirilip, yapımının başlaması sürecini başlatmak üzere tüm kurumsal sorumluluklarımızı tamamlamış olacağız. Yani top bizden çıkmış olacak ki biz daha öncesinde 17 kurumdan imzayı tamamlarken bu evraklara ihtiyaç olmadığı yönünde bir bilgi verildiği için biz bu evraklarla ilgili ya da bu çalışmalarla ilgili bir çalışma yürütmemiştik.

Burada yapılan işlemler tamamen bürokratik işlemler olup kurumlar arası devletin inisiyatifinde ve belediyemizin ortak bir işlemi. Buradan başka bir anlam çıkartmayı da doğru bulmuyorum çünkü sorumluluğumuzu yerine getirdik, yerine getirdiğimiz sorumlulukta da üzerimize düşen son iki görevi de yerine getirdikten sonra da artık İller Bankasının sorumluluğunu yerine getirmesini bekleyeceğiz.’ İfadelerine yer verdi.

Hatice Nesibe Solak

Diğer meclis gündemleri için TIKLAYINIZ