Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ ATA’NIN HUZURUNDA

BAŞKAN ERCENGİZ ATA’NIN HUZURUNDA

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç, Belediye meclis üyeleri ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.


Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, CHP Burdur İl Başkanı Kadir Koç, Belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine geldi. Başkan Ercengiz’in, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Misakı Milli Kulesi’ne geçen Başkan Ercengiz, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Başkan Ercengiz, Misakı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defterine şunları yazdı; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ebedi Başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Yokluk zorluk ve binbir güçlükle tüm emperyalizme karşı mücadeleyle geçen ömrünüz bizlere bu güzel vatan armağan etti. Yalnızca armağan değil aynı zamanda da emanet ettiğiniz Cumhuriyetimiz ilk yüzyılını tamamladı. 101. yılını kutlayacağımız genç Cumhuriyetimiz için; ikinci yüzyılında size yaraşan ve yakışan çağdaş uygarlıklar düzeyi için azimle ve kararlılıkla daha çok çalışacağız. Sizlerin bize sağladığı yurttaşlık hakları ile seçilmişler olarak bir kez daha sizlerin huzurunuzdayız.
Ne krallık ne de padişahlığı arzulamadan bizi kul değil birey yapan Cumhuriyet’imiz sayesinde daha aydınlık bir ülkeyi bizlere bırakan size sonsuz minnettarız. Beş yıl önce yine sizin manevi huzurunuza geldiğimizde kadim kentimiz Burdur için belediye meclis üyeleri ve çalışma arkadaşlarımızla daha çok çalışacağımızın sözünü vermiştik. Yine değerli Burdur halkının takdir ve teveccühü ile seçilerek bir beş yıl daha görev başındayız.
Tam bağımsız Türkiye ülküsü ile cennet vatanın her bir köşesinin kıymetini bilerek 85 milyonu kucaklayan, üreten, kendine yetebilen, muhtaç olduğu kudreti asil kanında bulunan aziz milletimizle var gücümüzle çalışacağız.
Yüce Atatürk; 
Emanetiniz emin ellerdedir. En büyük eseriniz Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar bağımsız kalacaktır. Egemenlik kayıtsız şartsız yüce Türk milletinindir. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın tam bağımsız Türkiye. 
Saygılarımızla…”
BURDUR BELEDİYESİ BÜLTEN