Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ERCENGİZ AKBB TOPLANTISI’NDA BAŞKANLARA HİTAP ETTİ

BAŞKAN ERCENGİZ AKBB TOPLANTISI’NDA BAŞKANLARA HİTAP ETTİ

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur’da gerçekleşen Akdeniz Belediyeler Birliği bölge istişare toplantısında belediye başkanları ve meclis üyelerine hitap etti.

Burdur’da bu toplantıya ev sahipliği yapmaktan mutlu olduğunu ifade ederek açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Ercengiz: “Kıymetli başkanımla (Muhittin Böcek) 3’üncü dönem. Tabi o bizden biraz daha eski bu yolda. Oldukça iyi bir dostluk, kardeşlik ülküsüyle, iyi şeyler yapmaya çalıştık bölgemizde. Tabi Akdeniz Belediyeler Birliği’nin uzunca bir süre birlik başkanlığını yapmış olması hasebiyle biz bu dönemde bizlere encümende verdiği görevi en iyi şekilde yaparak, bu birliğin temel ruhu olan dayanışma ve kardeşlik bilinciyle birlikte hareket edebileceğimizi düşündük ve bu dönemde encümende sizlere hizmet etmeye çalışacağız.” dedi.

“Belediye Başkanlığı görev alanı çok geniş olan icracı bir siyasi görev”

Konuşmasının devamında belediye başkanlığı hakkında da konuşan Başkan Ercengiz, belediye başkanlığının görev alanının çok geniş olduğunu söyleyerek, belediye başkanlığının icracı siyası bir görev olduğunu da belirtti.

Başkan Ercengiz sözlerine şu şekilde devam etti: “Değerli yol arkadaşlarım, belediye başkanlığı sizlerin de takdir ettiği üzere görev alanı çok geniş olan icracı bir siyasi görev. Tabi ki yeni seçilen arkadaşlarımız için hayalleri gerçekleştirmeyi arzuladığı beş çok şey olabilir. Ama her dönemin kendine has birtakım özellikleri var. Bugün önümüzdeki birtakım tedbirler nedeniyle bazı projeleri gerçekleştiremeyebiliriz. Ancak birlik başkanımızın da ifade ettiği üzere gücümüzü birleştirerek olanakları yetersiz olan belediyelerimize gücümüzü birleştirip daha iyi şeyler yapabiliriz. Bu anlamda da encümen olarak çalışmamızı sürdürüyoruz. Hangi belediyemizin neye ihtiyacı olduğunun bir envanterini çıkartmak üzere birlik sekreteryamız bu konuda bir çalışma yapıyor. Gerek Türkiye Belediyeler Birliği herkese kendi içimizde dayanışmayla bu işin üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum. Çünkü yurttaş bizden hizmet bekler. Seçildik hepimizin bir siyasi görüşü var siyası partisi var ve siyasi desteği var. Ama artık bunları bir kenarı bırakıp biz, bize verilmiş görevi, bize verilmiş yetkiyi en iyi şekilde kullanıp, görev süremiz içerisinde en iyisini yapacağız.”

“Vatandaş kendisine yapılan her şeyin farkında”

Hizmet gören vatandaşlar hakkında da konuşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “Ama şundan emin olun ki, vatandaşımız kendisine yapılanların hepsinin farkındadır. Yapılan iyiliğin, kötülüğün, doğrunun, yanlışın. Özellikle belediye başkanlarının siyasi görüşünün siyasi düşüncesinin dışında sadece icracı olması yetmez, samimiyetini de yurttaşına geçirmesi gerekir. Bu anlamda da bu irada bulunan tüm belediye başkanlarımız dolayısı ile mesai arkadaşı saydığımız meclis üyesi arkadaşlarımızın vatandaş tarafından kendisine tevdi edilmiş ve verilmiş yetkiyi en iyi şekilde kullanacağına inanıyorum.” ifadelerine yer vererek konuşmasını sonlandırdı.

H.NESİBE SOLAK