Flaş Haber Yeni

Başkan Ercengiz; ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Başkan Ercengiz; ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla Şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, ‘19 Eylül Gaziler Günü’ dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle dün saat 09.30’da İstasyon Park’ta sabah kahvaltısında bir araya geldi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Okyar’ın teşekkür konuşmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmada bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz; “Çok değerli Garnizon komutanım, değerli Emniyet  Müdürüm, Jandarma  Alay Komutanım, değerli Baro Başkanım, kıymetli siyası parti il başkanlarım çok değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımız, bende sizlere bugün burada olduğunuz için öncelikle teşekkür etmek istiyorum. İyi ki geldiniz, iyi ki varsınız.

Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış Türk milleti işgal ve esarete alışık olmayan asil ve büyük bir millettir. Bu millet hiçbir zaman bağımsızlığından taviz vermemiştir. Ordusu millet olmuş başka bir devlet Dünya tarihinde yoktur. Bu uğurda çok savaş yapmış, birçok insanını şehit ve gazi vermiştir.

Gazilik unvanı hayatta olan bir insanın taşıyabileceği en yüce makamdır. Zira Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Eylül 2021’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kendisine aynı zamanda verilen Mareşallik ve Gazilik unvanını ömrü boyunca adının başından hiç eksik etmemiştir. Çünkü bu millet, bu devleti bu vatan topraklarını  korur ve kurarken  canının ve kanının son damlasına kadar ülke bütünlüğü için mücadele etm ekten astla geri kalmamıştır. Bugün  bizler millet olarak, birlik ve beraberlik içinde, bu cennet vatan topraklarında bağımsız ve hür yaşıyorsak eğer, bunu aziz şehitlerimize ve siz  kahraman gazilerimize borçluyuz. Gazilerimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük teminatı; Türk kahramanlık tarihinin sönmeyen meşaleleridir.

Sizler yani gazilerimiz yüce Türk Ulusunun mensubu olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkelerine hizmet etmiş, vatanseverlikleri ile örnek olmuşlardır. Bizler yani  Türk milleti şehit ve gazilerimizin her zaman en yüce duygularla anımsamakta, onlara sonsuz sevgi ve saygı astla eksik etmemektir.

Bizlerde bu vatan için, elimizden gelenin en iyisini yaparak onlara layık olmalıyız. Sizlerin göstermiş olduğu fedakârlığın, özverinin yanında bizlerin yaptıkları aslında çölde kum tanesi kadar küçük sayılır. Bizler de karınca kararınca yalnızca 19 Eylüllerde değil, yılın 365 günü şehit yakınlarımızı, aziz şehitlerimizi ve siz değerli gazilerimizi mutlaka anmak, anlamak ve sizin için yapılacak ne varsa yapmak zorunda olduğumuzun bilincindeyiz. Bizler Burdur Belediyesi olarak Ekim  ayında Burdur Belediye Meclisi’ne yeni taslakla sizlerin talep ve beklentilerinin, bizlerden olan arzularını, yapılması gerekenlerle ilgili görüş ve düşüncelerinizi bizlere ifade edebileceğiniz bir birim kurmaya karar verdik. Bu birim ‘Şehit Yakınları, Şehit Aileleri ve Gaziler Birimi’ olarak  Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz altında sizlere hizmet verecek. Sizleri doğrudan personelimiz ile ilişkilendirip tüm taleplerinizi eğer yasanın elverdiği ölçüde gücümüz yeterse sizleri bu hizmetleri sunmak üzere o arkadaşımız tarafından o birimin koordinasyonunu sağlamış olacağız. Çok değerli şehit yakınlarımız ve gazilerimiz; Cennet vatanımızın her köşesinde olduğu gibi biz Burdur’da huzur içerisinde yaşanılması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gerek kolluk kuvvetlerimiz, sayın valimiz ve tüm siyasi partilerin ortak görüşü olan sizler en kıymetlimizsiniz. Bu nedenle sizlerden gelecek her türlü talep bizler için bir emirdir. Bunu böyle görev kabul eder, elimizden geleni de yapmayı kendimizde görev sayarız.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle toprağı vatan yapan; kahramanlıklarıyla tarihin gidişatını değiştiren; ülkesi için canını feda etmekten bir an bile çekinmeyen ve bu uğurda gazilik unvanına sahip olan tüm gazilerimizin, ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyor; başta Gazi Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve tüm silah arkadaşlarını, ebediyete intikal etmiş tüm vatanseverleri bir kez daha minnetle, şükran la yad ediyor, her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Halil İbrahim Kara