Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ÇETİNKAYA, “HER EVDE BİR İYİLİK KUTUSU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

BAŞKAN ÇETİNKAYA, “HER EVDE BİR İYİLİK KUTUSU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Burdur İHH İnsani Yardım Derneği olarak "Her Gönüllümüzün Evinde Bir Kumbaram Olsun" projesi hayata geçirildi. Burdur'a özel bir proje olan çalışmada İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Kumbaraları proje kapsamında 972’si iş yerlerinde ve 12 bini evlerde olmak üzere toplamda 12.972 adet kumbara dağıtımı gerçekleştirildi. Kumbara dağıtımları iş yerleri için Burdur merkez ve ilçelerinde, evler için ise Burdur kent merkezinde yapıldı. Kapı kapı gezerek, farkındalık ve yardım bilinci oluşturmak için kumbara dağıtımı yapan İHH gönüllüleri, iyiliğin elden ele yayılması amacıyla bu projeye katıldıklarını belirttiler.

HER EVE BİR İYİLİK KUTUSU

‘Her Gönüllümüzün Evinde Bir Kumbaram Olsun’ projesine ilişkin gazetemiz muhabirine bilgi veren Burdur İHH Başkanı Hüseyin Çetinkaya, projenin temel amacının 7’den 70’e herkesin gönlünde iyiliğin yeşermesi olduğunu vurguladı. Başkan Çetinkaya; “İHH İnsani Yardım Vakfının hediyesi olan kumbaralarımızı Burdur’da iş yerleri ve evlere ulaştırarak her evde bir iyilik kutusu oluşturmaya çalışıyoruz. Bu, Burdur’a özel proje. ‘Her Gönüllümüzün Evinde Bir Kumbaram Olsun’ projesi kapsamında dağıtımlarımızı yaptık. Bu kapsamda iş yerlerimize ve vatandaşlarımıza kumbaramızı hediye ettik. Sadece merkez değil ilçelerde dahil olmak üzere 972 iş yerimize kumbaramızı hediye ettik. Aynı zamanda da 12 bin adet kumbaramızı da vatandaşlarımızın evlerine ulaştırdık.” Dedi.

AZ SADAKA ÇOK BELAYI DEF EDER

Başkan Çetinkaya konuşmasının devamında projelerinin amacını şöyle açıkladı; “Projemizin amacı, insanlarımızın evlerinde sadaka biriktirmesinin özendirilmesidir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) de Hadis-i Şeriflerinde; ‘Az sadaka çok belayı def eder ve sadaka ömrü uzatır’ buyurmuşlardır. Bu düşünceyle bizler de İHH gönüllüleri olarak küçük sadakalar biriktirilmesine teşvik etmeyi ve aracı olmayı istedik. İnsanlarımız biriktirdikleri bu sadakaları ister yakın çevresindeki ihtiyaç sahiplerine, ister derneğimiz aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirler. Biz, 7’de 70’e herkesin gönlünde iyiliğin yeşermesini hedefliyoruz.”

Mine KAYA