Flaş Haber Yeni

BAŞKAN BÖCEK’TEN ‘ÖTEKİLEŞTİRMEDİK’ VURGUSU

BAŞKAN BÖCEK’TEN ‘ÖTEKİLEŞTİRMEDİK’ VURGUSU

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Burdur’da yapılan Akdeniz Belediyeler Birliği İstişare toplantısında konuştu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Böcek, konuşmasında “ötekileştirmedik” vurgusu yaptı.

Dün gerçekleşen toplantıda konuşan Başkan Böcek, İkinci defa Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandığını, hiçbir kimseyi ötekileştirmeden, Antalya’da “Herkesin Başkanı” sloganıyla yola çıktığını ifade etti.

19 İLÇENİN 16’SINI ALDIK

Başkan Böcek, parti olarak kazandıkları ilçelere de değinerek: “Antalya’da 19 ilçesinin 16’sını, birde büyük şehir 17’sini aldık. 20 ilçesinin 2’sini Ak Partili arkadaşlarım aldı.  1’ini de Demokratik Parti aldı. Benim zaten ‘Herkesin başkanı’ olmam dolayısı ile zaten geçmiş dönemdeki 2019-2024 yılları arasındaki başkanlık dönemimde ‘Hiç kimseyi ötekileştirmedik’. Cumhuriyet Halk Partili olarak o zaman ‘Millet İttifakı’ da vardı. Bu dönemde yine demokrasi inancımızla bütün belediye başkanları arkadaşlarımızın hepsine sahip çıkacağız. Adı üstünde (Akdeniz Belediyeler Birliği) bu birlik içerisinde Cumhuriyet Halk Partili olduğu gibi, Ak Partili, Milliyetçi Hareket Partisi’nden, diğer partilerin hepsinden belediye başkanı arkadaşlarımız, meclis üyesi arkadaşlarımız var. Biz bu birlikte siyaset yapmayacağımızı, o gün açılış konuşmamada da söylediğim gibi belediyecilik anlayışımız insanların yaşamını kolaylaştırmak. Ölüm demiyoruz. Allah sağlık versin.  Doğumdan yaş alana kadar. Hoş geldi bebek ile başladığımız böylesi çok önemli kutsal bir görev. Halka hizmeti, hakka hizmet olarak bildiğimiz için. Bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yeni seçilen arkadaşlarım var. Onlarda aynı azim ve gurur ile çalışacaklardır. Yani kimseyi ötekileştirmeden çalışacağız.” dedi.

“BİRLİKTE ÇALIŞMA YAPIYORUZ”

Başkan Böcek konuşmasının devamında; “Birliğimizde tüm belediye başkanlarımızın da hakkını korumak kollamak, iş birliği ve birlik içerisinde önerilerimiz Türkiye Belediyeler Birliği Başkanımız Ekrem İmamoğlu başkanımız da dahil olmak üzere biz birlikte çalışma yapıyoruz.” dedi.

H.NESİBE SOLAK