Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ALAGÖZ'DEN ŞENLİK YORUMU

BAŞKAN ALAGÖZ'DEN ŞENLİK YORUMU

    BAŞKAN ALAGÖZ, TAMAMLANAN 19’UNCU BARUTLU SU ŞENLİKLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, bu yıl 19’uncusu tertip edilen Barutlu Su Şenlikleri’ni değerlendirdi. 2-6 Ağustos 2023 tarihleri arasında  Tefenni İlçe merkezinde  gerçekleşen şenliklerin Tefenni İlçesine yakışır bir şekilde yapıldığını kaydeden Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz, Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabiri Halil İbrahim Kara’ya verdiği röportajda: “Rabbime şükürler olsun şenliklerimiz kazasız, belasız sona erdi. Tabi diğer şenliklere bakınca daha kalabalık olması en dikkat çekici yönüydü. Zaman zaman katılımcı sayısının 50 bini bulan bir 5 gün yaşadık. Sadece ilimizden değil, civar illerimizden de talepler vardı. Özellikle Burdur merkezdeki gençlerden gelen yoğun talepler üzerine Burdur Merkez ve Bucak’tan ücretsiz otobüs kaldırdık.

   

Hasan Uysal bey sağ olsun 5 milyon lira ile Barutlu Su Şenliğimizin ağası oldu. Geçen dönem de destek olmuştu. İş adamlarımızın tamamından Allah razı olsun.  Barutlu Su Ağası seçilememelerine rağmen 100 bin lira ila 1 milyon lira arasında bağışta bulundular. Bu şenlikler tek başına bir kamu kurumunun kendi gücü ile yapabileceği şeyler değil.

Hele hele böyle yıldızlar geçidi statüsündeki bir şenliğin. Dolayısı ile birlik ve beraberlik içerisinde yapılması gerekiyordu. O birlik ve beraberliğimizi bu şenliklerde gösterdiler. Her daim yanımızda olduklarının duyurusunu yapmış oldular. Ben kendilerine müteşekkirim. Tabi bunlar güzel tarafları. 5 günlük şenliklerimizde bir takım dedikodular da kulağımıza geldi. İlimiz milletvekillerine davetiye ulaşmadığına dair. Bunlar külliyen yalan. Vekillerimiz Ankara’da olduğu için bizzat her birinin il başkanlıklarına, il teşkilatlarına ulaştırıldı. İsimleri yazılarak ulaştırıldı.” diye konuştu.

   

Başkan  Alagöz konuşmasının devamında;  şenliklerin birinci gününde, Semicek, ikinci gün Derya Uluğ, üçüncü gün İrem Derici, Dördüncü gün Ali Kınık, son gün beşinci gün Kıraç konseri verildiğini belirtti. Şenliklere katılım sağlayan 7’den 70’e herkese teşekkür etti. Festivallerin insanların kültürel kaynaşması olduğundan söz eden Başkan Alagöz; “29 Ekimde yine Türkiye’nin konuşacağı bir 100’üncü yıl kutlaması ile bundan sonraki sosyal aktivitelerimiz devam edecek.” dedi.

Halil İbrahim Kara