Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ADAYI ŞİMŞEK: "BURDURLULARA BU SU ÇİLESİNİ YAŞATANLARA ARTIK BİR DUR DEME ZAMANI GELMEDİ Mİ?”

BAŞKAN ADAYI ŞİMŞEK:

Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkanı Adayı Şimşek: “Bu çağda, Burdurlulara bu su çilesini yaşatanlara artık bir dur deme zamanı gelmedi mi?”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Mart 2024 Çarşamba günü saat 15.00’da Burdur Cumhuriyet meydanında halka hitapları öncesi kısa bir konuşma yapan Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkanı Adayı Mehmet Şimşek; “Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem ateşinden kurtuluş olan ramazan ayının İslam âlemi ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan ayının rahmeti ve bereketi üzerimize olsun.  

Görüyorum ki bu meydandaki kalabalık, aramızdaki bu birlik ve beraberlik, Sayın Cumhurbaşkanımızı beklerken yaşadığımız bu heyecan, Yeni Bir Burdur’un habercisi.  

Hep birlikte Yeni bir Burdur için yola çıktık. Bu yola baş koyduk. Bu dava için, Yeni bir Burdur için söz verdik. Emek verdik. Ter döktük.  Allah nasip ederse, 31 Mart gecesi, Burdur’umuz için, güzel yürekli insanlarımız için, yepyeni bir başlangıç yapacağız.

Başta su olmak üzere, Burdur’un alt yapısından çevre düzenlemesine, şehir içi ulaşımından asfaltına, kaldırımına, parkına ve ticari alanlarına kadar birçok sorunumuz var. İstediğimiz Burdur asla bu değil. Burdur daha fazlasını hak ediyor. Bu memlekette yaşayan her bir vatandaşımız daha güzel, daha mutlu bir yaşamı hak ediyor.

İçinizden biri, bir kardeşiniz olarak içimden geçenleri size açıkça söylemek istiyorum. Çeşmesinden su akmayan, aksa da kireçli akan sulara yeter artık deme zamanı gelmedi mi? Bu çağda, Burdurlulara bu su çilesini yaşatanlara artık bir dur deme zamanı gelmedi mi? Asfaltı bozuk, kaldırımları olmayan bu memleketin yollarına, sokaklarına artık yeter diyorum. Yeter, bitsin bu çile.” dedi.

Mehmet Şimşek konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Saatlerce otobüs gelmeyen duraklara bizi mahkûm edenlere “ne bekleyecek zamanımız kaldı, ne de sabrımız kaldı” diyorum. Tozun toprağın içinde, yıkık viran binalarda, kanalizasyonu bile olmayan mahallelerde, vatandaşlarımızı sahipsiz bırakanlara Yeter artık söz Burdurluların diyorum. 10 senedir bu milletin aklıyla, duygularıyla, vicdanıyla oynadınız yeter. Neden verdiğiniz sözleri tutmadınız? Bu 10 senedir yaptığınız hamaset edebiyatına, siyasetine, süslü laflara, laf cambazlığına artık karnımız tok. Burdur’umuzun kaybedecek bir beş yılı daha yok.

Yeter diyorum. Yeter! Size soruyorum kardeşlerim yetmez mi?

Biz, güzel bir Burdur istiyoruz. Çeşmesinden suyu tertemiz akan, sokakları caddeleri asfaltları, kaldırımlarıyla tam, yemyeşil bakımlı büyük parkları olan, alışveriş merkezleri ve konforlu şehir içi ulaşımıyla modern ve bakımlı bir şehir istiyoruz. Pırıl pırıl, tertemiz mahalleleri, sokakları, caddeleri olan güzel bir şehir istiyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin kadınlarımızın, yaşlılarımızın ve engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle baktıkları, huzurlu bir şehir istiyoruz.   Sevgili kardeşlerim soruyorum size, Çok şey mi istiyoruz?

10 senedir onu bunu bahane ettiniz, verdiğiniz çoğu sözü tutmadınız. Yeter artık Burdur’un aklıyla, duygularıyla vicdanıyla oynadığınız. Burdur bu sefer size kanmayacak. Çünkü Burdur çaresiz değil, umutsuz değil. Biz varız. AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerimin ortaya koyduğu Cumhur ittifakının güçlü siyasi iradesi var. Ve daha önemlisi görüşleri ne olursa olsun bize inanan, güvenen, sağduyulu, memleket sevdalısı Burdurlu hemşerilerimiz var.  

Endişeniz olmasın kardeşlerim, Yeni dönemde Burdur çok başka olacak. Gerçek Belediyeciliğimizin mimari olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan feyz alarak kamuoyu ile paylaştığımız, Burdur’a çok yakışacak projelerimiz var.  Bu şehrin kadınları ve gençleri için istihdam ve girişimcilik temelli bir Sosyal Belediyecilik modelimiz var.

Burdur’umuzun ihtiyaçlarını karşılayan, sorunlarına çözüm üreten, umut veren, insanımıza dokunan gerçek bir belediyecilik anlayışımız var. Her şeyden önce heyecanımız ve azmimiz var.  

Bugün burada, birlik ve beraberlik içinde, geleceğimize dair umut dolu bir vizyonla bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu mitingde, geleceğimize dair birlikte atacağımız adımları, Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte, güçlü bir şekilde haykırmak ve kararlılıkla ileriye doğru yürümek için buradayız! Yeni bir Burdur’un temellerini inşallah birlikte atacağız.

Bugün, bu meydanda bulunan her bir birey, benim gözümde yeni Burdur’un öncüsü ve kahramanıdır! Bizler, birlikte olduğumuz sürece hiçbir güç bizi durduramaz! Bizler, umudu, sevgiyi ve iyiliği yayarak bu şehri, Burdur’umuzu daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz.”

Halil İbrahim Kara – H. Nesibe Solak