Flaş Haber Yeni

BAŞKAN ADAYI ÖZKAN: BURDUR BİZİMLE ‘’İYİ OLACAK’’

BAŞKAN ADAYI ÖZKAN: BURDUR BİZİMLE ‘’İYİ OLACAK’’

Burdur’un yerel kanalına konuk olan İYİ Parti Burdur Belediye Başkan Adayı Namık Kemal Özkan seçim çalışmaları ve Burdur için yapacağı işler hakkında konuştu.

başkan adayı Özkan 2019’da belediye meclisine girerek bu geçen beş yılda farklı deneyimler elde ettiğini, bu belediye yönetim tecrübesini bu dönemde Burdur halkı ile paylaşmak istediğini dile getirdi.

Türkiye’nin ve Burdur’un içinde bulunduğu zor ekonomik koşullara da sıkça değinen Özkan, kaynakların kötü kullanıldığını, bütçedeki faiz harcamaları ve kamu’daki israfın bunun örnekleri olduğunu belirtirken, tarım kesiminin, köylünü, esnafın, imalatçının, üretenlerin ve emeklinin çok zor bir süreçten geçtiğini söyledi.

 Başkan adayı Özkan, Yıllar önce Burdur bölgenin cazibe merkezi idi şimdi geçen her yılda kan kaybetmeye devam etti. Bu gidişata birilerinin dur demesi gerek, Burdur ‘da yapılamayacak hiç bir şey yok yeter ki bütçeyi iyi kullanabilelim” dedi.

 Teknik ekibiyle birlikte Burdur’un kronikleşen  sorunlarını çözmeye hazır olduklarını dile getirirken, içme suyunu yıllar öncesinde çözülmesi gerekirken ihmal edildiğini bu sorunu  kısa vadede Senir suyu yatırımı ile hemen çözüme kavuşturacaklarını, uzun vadede ise içme suyu barajı projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Burdur’un en büyük ekonomik gücünün turizm olduğunu söyleyen Özkan, Özellikle uzun çarşı ve Salı pazarı arası birleştirilerek bir yaşam alanı oluşturulup gelen misafirlerin bu alanda istediği her şeyi bulabilmeli. Turizm potansiyelinin yerel yönetim, belediye öncülüğünde ivme katacağız. Bu noktada yol ekonomisi en büyük yara olduğunu bunu da özel girişimci yanı sıra belediyenin öncülüğünde etkin hale getirilip en azında iki ürünümüz ceviz ezmesi ve Burdur şişimizi pazarlayabilmeliyiz, burada ne olursa olsun belediye öncü olmalıdır.” İfadelerini kullandı

İYİ Parti’nin 2024 yerel seçimlerinden güçlenerek çıkacağını güçlü kadroları ile yerelde ve genelde Türkiye’ye güç vereceklerini söyledi  

Haber Merkezi