Flaş Haber Yeni

BAKAN TEKİN’İ BURDUR GÜZEL SANATLAR ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE YÜZYILI BESTESİ İLE KARŞILANDI

BAKAN TEKİN’İ BURDUR GÜZEL SANATLAR ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ TÜRKİYE YÜZYILI BESTESİ İLE KARŞILANDI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Burdur ziyaretleri kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda il eğitim yöneticileri ile bir araya geldi.

Bakan Tekin’i Burdur Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi öğrencileri Türkiye Yüzyılı bestesi ile karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan toplantı Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci’nin konuşması ile devam etti. Burada konuşan Müdür Özdemirci şunları kaydetti:“Sayın bakanımız 286 okulumuz, 46 bin 800 öğrencimizle birlikte Burdur ilimizde Bakanlığımızın Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda okul yöneticilerimizle birlikte çalışmalarımızı gayretle ve özenle göstermekteyiz.” dedi.

 

 

 

Toplantıda konuşan Bakan Tekin:"Milli eğitim bakanı göreve başladığım günden itibaren il seyahatları yapıyoruz. Yaptığımız il seyahatlarında şöyle bir usulümüz var: İlin eğitim- öğretim altyapısı itibariyle bütün problemlerini masaya yatırıp, çözüm üretmeye çaba sarf ediyoruz, onu yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda da daha önce ilin milletvekillerimizin, valimizin ve il milli eğitim müdürümüzün bizimle paylaştığı eksiklikler, ihtiyaçlarla ilgili olarak zaten buraya gelirken, çalışarak geldiğimiz için buradaki reel durumu da görerek kararlarımızı alıp ayrılıyoruz. Ben bu süreçte bize  katkı veren  herkese teşekkür ediyorum. Bugün de bu kapsamda Burdur seyahatimizi yaptık. Bir de biz seyahatimi̇zi yaparken gittiğimiz İle bakanlıktaki birim amirlerimizle yani genel müdürlerimizle brilikte gidiyoruz. Ve bakanlıktaki genel müdür arkadaşlarıma sadece Burdur, yani gittiğimiz yerin il merkezini değil ilçeleriyle beraber bütün il genellerinde böyle bir değerlendirme topal tuşu yapmış oluyoruz. Şuanda da biz bakanlık merkez teşkilatıyla birlikte geldiğimiz genel müdür arkadaşlarımız ilçelerdeler. Birazdan birlikte olacağız onlarla da. Onların getirdikleriyle beraber nihai değerlendirmelerimizi yapmış olacağız.  Şuan milli eğitim bakanlığı merkez teşkilatındaki birim amirleri yani en az bir genel müdür düzeyinde Türkiye’deki 922 ilçenin tamamı ziyaret edilmiş durumda. Hepsinin herhangi bir talebi, yatırım programlarına ilişkin bir önerisi ne varsa yerinde görülmüş ve değerlendirilmiş durumda. Bu bizim açımızdan çok önemli bir nokta. Bugün de bu kapsamda Burdur’la ilgili değerlendirmelerimizi yaptık. Eğitim öğretim altyapısı itibariyle biz sayın cumhurbaşkanımıza liderliğinde Türkiye’deki bu anlamda eğitim öğretim altyapısı açısından çok ciddi bir mesafe kat etmiş durumdayız. Ben bir çok yerde söyledim.

Eğitim öğretim anlamında fiziki altyapı olarak derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı itibariyle şuan OECD ortalamalarına erişmiş durumdayız. Aynı şekilde eğitimde teknolojik altyapının kullanılması açısından baktığımızda Türkiye’de yaklaşık 700 bin civarında, 700 bine yakın dersliğinizde etkileşimli tahta var. Bu tahtaların her birisi internet erişimine sahip. Demek ki bütün okullarımızda internet erişimi internet altyapısı mevcut. Böyle bir Türkiye’de yaşıyoruz çok şükür. Öğretmenlerimiz biraz önce okullarımız ziyaret ettik. Öğretmen arkadaşlarımız derslerle ilgili ihtiyaç duydukları her türlü görsel dökümana, ders kitaplarının QR kodlarla okutularak animasyonlar üzerinden izlenebildiği EBA bilişim ağına, milyonlarca içerik var EBA’da, dolayısıyla böyle bir teknik, teknolojik altyapı olarak böyle bir noktaya gelmiş durumdayız çok şükür. Daha iyi olması için, içeriğinin niteliğinin artırılması için çaba sarf ediyoruz. Bugün bu minvalde milletvekillerimizle, valimizle ve il milli eğitim müdürümüzle beraber bir değerlendirme süreci de yaptık.  Onun da gereğini en kısa zamanda  yapacağız. Bu vesileyle bir hususu söyleyeyim sadece. 2024 yılı içerisinde önümüzdeki günlerde ihale edilip maksimum bir buçuk yıl içerisinde tamamlamayı düşündüğümüz Burdur’a 24 tane proje var. Yani İlkokul anaokulu ortaokulu güzel sanatlar lisesi, Anadolu lisesi, spor lisesi, mesleki ve teknik lise, çok programlı lise, özel eğitim uygulama merkezi, ortaöğretim pansiyonu ve Yık-yap kapsamında Anadolu imam hatip lisesi olmak üzere  toplamda 24 tane projemiz şuan itibariyle bizim tarafımızdan  onaylanmış durumda. İnşAllah en kısa zamanda burada ihlalleri yapılarak proje süreçleri tamamlanır. Bunların yaklaşık bugünkü proje bedeli 2 milyara yakın bir miktar 1.724 milyon. İnşallah Burdur’a, Burdur’daki çocuklarımıza, Burdur’daki öğretmenlerimize hayırlı olur." ifadelerine yer verdi.

HALE PAK-H.NESİBE SOLAK