Flaş Haber Yeni

BAKAN KASAPOĞLU MAKÜ’DE KIZ YURDU AÇILIŞINI YAPTI

BAKAN KASAPOĞLU MAKÜ’DE KIZ YURDU AÇILIŞINI YAPTI

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin (MAKÜ) davetlisi olarak Burdur’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu, ‘Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Üniversite Gençliği ve Spor konu  başlıklı ‘Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Strateji Arama Çalıştayı sonrası bakanlığına bağlı  ‘Safahat Kız  Öğrenci Yurdu’ açılışını yaptı.

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen 1900 kişilik yurt açılışını Burdur Valisi Ali Arslantaş,  TBMM Divan Katibi Üyesi  ve Ak Parti Burdur Milletvekili  Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz ve MAKÜ’de okuyan üniversite öğrencileri ile birlikte yapan Bakan Kasapoğlu yaptığı konuşmada: “Burdur’da bugün anlamlı bir açılış daha yapıyoruz. Bu güzel Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin kampusu içerisinde yer alan yurtlarımıza yeni bir yurdumu ekliyoruz. 1900 kişi kapasiteli yurdumuzun öncelikle üniversitemiz öğrencileri için, ilimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Sevgili gençler; hamt olsun yurt konusundaki vizyonumuz, bu anlamdaki çalışmalarımız, çabamız başarı ile ilerliyor. Birileri hayal dahi edemiyorlar. Bunun hesabını bile yapamıyorlar. Ama biz sadece bu hafta birincisini  300 kişilik yurdumuzu geçtiğimiz hafta Osmaniye’de açtık. Ondan önceki gün Uşak’ta 2 bin 500 kişilik yurdumuzu açtık. Oda kız yurduydu. Ve burada da 1900 kişilik yurt.  On günlük bir süreçte toplam 5 binin üzerinde bir kapasiteli yurtları ülkemize kazandırdık. Bu bir gurur tablosudur. Bunu hesaplayamayan, bununla iftihar edemeyenleri kendi vicdanı ile baş başa bırakıyoruz. Gençlerimiz hamt olsun böylesi güzel ortamlarda hem okullarını okuyorlar, hem buraları ikinci üniversite olarak değerlendiriyorlar.  Ve hem de birbirini tanıyarak kardeşlik iklimini güçlendirerek daha güçlü daha aydınlık yarınlara yürüyorlar. Bizlerde gençlerimiz için yurtlarımızdaki imkanları güçlendirerek, kapasitemizi artırarak biliyorsunuz bu yıl 850 bin kapasiteye çıktık. 800 den fazla yurt bu anlamdaki hizmetlerimizi yine gençlerimizle birlikte tıpkı burada olduğu gibi beraberiz. Bu güçlü yürüyüşü birlikte yan yana devam ettireceğiz. Var mısınız? Biz de sizinle beraber olmaya varız. Rabbim yolunuzu açık etsin. Yurdunuzu hayırlı kılsın. Ülkemiz için, okulumuz için, ilimiz için ve sizler için hayırlı olsun.” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu konuşmasını tamamlamasının ardından açılışını yaptığı yurdu gezdi. Öğrenci, sporcu ve spor antrenörleri ile yurt içerisinde görüşmelerde  bulundu.

Halil İbrahim Kara