BAKA’DAN 30 MİLYON TL’LİK ‘FAİZSİZ KREDİ DESTEK PROGRAMI’ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
BAKA’nın KOBİ’lere yönelik Faizsiz Kredi Desteği programı hakkında Isparta, Burdur ve Antalya’da KOBİ’ler ile ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları yöneticilerinin katılacağı bilgilendirme toplantıları gerçekleştiriyor. Bu amaç ve doğrultuda dün Burdur’a gelen BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, Burdur İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda saat 10.00’da bilgilendirmede bulundu.
Toplantının açılış konuşmasını yapan BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler; “Faizsiz Destek Programı Ajanslarımız için yeni bir program. Bunu dile getirmem lazım. İlk defa uygulanan bir program” dedi. Özellikle büyük işletmelerden ziyade küçük ve orta ölçekteki İmalat Sanayiindeki işletmelerin desteleneceği bir program olduğuna vurgu yaptı. Teknik Destek Programlarının da bulunduğunu sözlerine ekleyen Güler; “Doğrudan mali destek sağlamıyoruz ancak işletmelerimizin mevcut yapılarının röntgenini çekip kendilerine gelişim stratejisi yönünde destek veriyoruz. Hangi yönde daha çok gayret gösterirlerse işletmelerin rekabet edilebilirliği artabileceği daha çok eğitim danışmanlık hizmet mesleğimiz de var.” dedi.
PROJE HAKKINDA
Toplantı öncesi yapılan yazılı açıklamada; “Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Antalya, Isparta ve Burdur’daki ‘Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelere (KOBİ) yönelik ‘İmalat Sanayinde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Destek Programı Faizsiz Kredi Desteği’ başlattı. KOBİ’lere 200 bin TL ile 1 milyon TL arasında faizsiz kredi desteği sağlanacak ve Türkiye’de ilk kez uygulanacak program için ayrılan toplam bütçe 30 milyon TL, son başvuru tarihi de 10 Nisan 2022 olarak belirlendi.
Isparta, Antalya ve Burdur’un sürdürülebilir sosyo-ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmak üzere faaliyetlerini T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda sürdüren BAKA, KOBİ’ler için faizsiz kredi destek programı hazırladı. ‘İmalat Sanayinde Rekabet Edebilirlik ve Yenilik Destek Programı’; Isparta, Burdur ve Antalya’yı içeren TR61 Düzey 2 Bölgesi’nde imalat sanayi işletmelerinin rekabet edebilirliği ile yenilikçilik potansiyelinin sürdürülebilir şekilde güçlendirilmesini amaçlıyor. Programda öncelikler; “İşletmelerin imalat, tasarım, test, pazarlama kapasite ve yeteneklerinin geliştirilmesini sağlamak” ve “İşletmelerin ihracat ve ithal ikame üretim kapasite ve yeteneklerini artırmak” olarak belirlendi” denildi. Halil İbrahim Kara