Flaş Haber Yeni

AYDINLANMAYAN HİÇ BİR OLAY YOK, ÇÜNKÜ BURASI BURDUR

AYDINLANMAYAN HİÇ BİR OLAY YOK, ÇÜNKÜ BURASI BURDUR

  • ÇIKAN OLAYLARIN YÜZDE 100’ÜNÜ AYDINLATAN BURDUR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Güvenlik güçlerimiz tarafından İlimiz genelinde suçun önlenmesi, olayların aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam eden Burdur İl Emniyet Müdürlüğü başarılarına bir yenisini daha ekledi. Çıkan olayların yüzde 100’ünü aydınlatan Burdur İl Emniyet Müdürlüğü 2022 yılının 7 aylık dönem içerisinde ülke sıralamasında birinci oldu.  Konuya İlişkin Burdur Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü aracılığı ile yapılan yazılı açıklamada; “İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tüm asayiş suçları incelendiğinde;  genel asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç ve suçlularla mücadele edilmesi amacıyla olaya karışan şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik yürütülen titiz çalışmalar neticesinde meydana gelen tüm asayiş olayları incelendiğinde olayların yüzde 100’ünü aydınlatılarak  ilimizin ülke sıralamasında 1. sırada yer almasını sağlamıştır.

Kasten öldürme, yaralama, cinsel saldırı, taciz ve benzeri olaylarda kişilere karşı işlenen suçlar incelendiğinde; vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozarak can güvenliğini tehlikeye düşüren şüpheli şahısların tespiti ve yakalanması amacıyla yürütülen çalışmalar sonucunda, meydana gelen olayların yüzde 100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır.

Hırsızlık yağma ve benzeri malvarlığına karşı işlenen suçlar incelendiğinde; maddi olarak vatandaşlarımızı zarara uğratan şüpheli şahısların tespiti amacıyla yürütülen çalışmalarda, şüpheli şahıslar çalınan malzemeler ile birlikte yakalanarak vatandaşlarımızın zararı giderilmiş ve meydana gelen olayların  yüzde 100’ü aydınlatılarak ilimiz ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır. Bu olaylar içerisinde meydana gelen iş yeri veya kurumdan hırsızlık, yağma, gasp otodan hırsızlık ve Oto Hırsızlığı suçlarında ise ilimiz  yüzde 100’lük aydınlatma oranı ile ülke sıralamasında 1. sırada yer almıştır.” denildi. 

Haber Merkezi