Flaş Haber Yeni

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BURDUR’DA BAŞLADI

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI BURDUR’DA BAŞLADI

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası’nın ilk gününde Burdur’da da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Burdur Belediyesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek. İlk gün programı Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda çeşitli gösterilerle saat: 14.00’de başladı. Hareketlilik haftası hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz insanları daha az dijital hayata daha çok sosyal yaşama yönlendirici çalışmalar yapıldığına vurgu yaprak şu ifadelere yer verdi:  “Yaklaşık 10 yıldır görevdeyiz. Avrupa Sağlıklı kentler ağının bir üyesi olarak sağlıklı yaşam adına ne yapılması gerekiyorsa üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Avrupa Sağlıklı Kentler ağının bir üyesi olarak Türkiye’de 5-6 belediyeden biri olmuştuk. Burada insanları daha az dijital hayata, daha az motorlu taşıta ve daha çok sosyal hayatla birlikte sağlıklı yaşama yönlendirici çalışmalar yaptık. Bugün de Avrupa Sağlıklı Yaşamla ilgili bir takım etkinliklerin başlangıcındayız. Burdur’da bir hafta boyunca bazı etkinlikler olacak. Aslında Burdur bisiklet binmeye, yürümeye ya da taşıtsız ulaşıma en elverişli şehirlerden bir tanesi.  Fakat vatandaşımızda taşıt kullanma ile ilgili önemli bir alışkanlık var. Fosil yakıt tüketiminin bu kadar fazla olduğu fosil yakıtlarının bu kadar pahalı olduğu dönemde vatandaşımızı daha hareketli olmaya ve daha az karbonhidrat tüketip daha sağlıklı yaşamaya davet ediyoruz.”dedi.

İlk olarak Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları bölümü halk oyunu ekibinin  farklı yörelerden halk oyunları gösterisi gerçekleşti.

Programın devamında sahne alan Burdur Bale Sanat Akademisi öğrencilerinin etkileyici bale gösterileri izleyenler tarafından büyük beğeni aldı.

 

Etkinlikteki son gösteri ise Burdur Belediye Spor Judo takımı öğrencilerine aitti. Genç yetenekler, judo hareketleriyle izleyicileri etkiledi.

Etkinlikler, sporun ve hareketin önemine vurgu yapılarak Burdur halkına keyifli dakikalar yaşattı.

Avrupa Hareketlilik Haftası Kapsamında; 17 Eylül 2023 Pazar günü de 16.00-19.00 saatleri arasında Cumhuriyet Meydanı ve çevresinde geleceğimiz çocuklarından “çocuk yürüyüşü” ve süslü kadınlar bisiklet turu ile devam edecek.

Hale Pak