Flaş Haber Yeni

ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİ İLK GÜNKÜ GİBİ COŞKU İLE KUTLANDI

ATATÜRK’ÜN BURDUR’A GELİŞİ İLK GÜNKÜ  GİBİ COŞKU İLE KUTLANDI

Atatürk’ün Burdur’a gelişi ilk günkü gibi coşku ile kutlandı

Her yıl 6 Mart’ta olduğu gibi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur’a gelişi coşkuyla kutlandı. Burdur Valiliği tarafından gerçekleştirilen programda, Atatürk’ün 6 Mart 1930 yılında Burdur’a ilk geldiği nokta olan Çatalpınar Mevkii’nde yürüyüş programı başladı. Saat 14.00’da başlayan yürüyüşte ilk gün ki coşkuyla protokol üyeleri ve halk, ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

   

Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı.

  

  

Spor Lisesi öğrencileri tarafından;  Atatürk’ün Burdur’a gelişi anısına, Burdur gençliği adına  Şanlı Türk Bayrağı Vali Türker Öksüz’e takdim edildi.

Programın devamında; Burdur Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Burdur Belediyesi çelenkleri Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk büstüne sunularak Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşımız okundu.

 

  

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Esat Erdoğan ‘Mustafa Kemal’i Düşünüyorum adlı şiirini seslendirdi.

Burdur Valisi Türker Öksüz ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in konuşmalarının ardından, program sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen Atletizm yarışmasında dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyelerince takdim edildi.

Hale Pak