Flaş Haber Yeni

ASKOM 2022 YILI 3. DÖNEM BÖLGE TOPLANTISI BURDUR’DA YAPILDI

ASKOM 2022 YILI 3. DÖNEM BÖLGE TOPLANTISI BURDUR’DA YAPILDI

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı koordinesinde,  3. Dönem Bölge ASKOM (Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu) Toplantısı yapıldı. Geçtiğimiz Salı günü Burdur İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda  gerçekleşen toplantıya Burdur İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram, Antalya İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük, Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Rasih Yazgan ile her 3 ilin üst düzey sağlık yöneticileri katıldı.

Toplantıda il değerlendirmeleri ve sunumlar ile başladı. Acil sağlık hizmetlerinin sunumları ile devam eden toplantı,  yoğun bakım yatak doluluk oranları, personel ve lojistik ekipmanlar, acil hastalara ulaşılabilirlik ve iller arası sevk konular masaya yatırıldı.  İller arası sevklerin yapılış şekli ve uygulamaları hakkında istişarelerde bulunulduğu toplantıda ayrıca yapılan uygulamaların mevzuat yönleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu. 

Toplantı sonrası  Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize değerlendirmede bulunan Burdur İl Sağlık Müdürü Dr. Sırrı Şenbayram: “Her 3 ayda bir yapılan ASKOM Bölge toplantısı bu aya ilimizde  yapıldı. Verimli bir toplantı gerçekleşti.” dedi.

Halil İbrahim Kara