Flaş Haber Yeni

ASGARİ ÜCRET ARTTI, BURDUR'DA O SEKTÖRE ZAM GÖZLEMLENEMEDİ

ASGARİ ÜCRET ARTTI, BURDUR'DA O SEKTÖRE ZAM GÖZLEMLENEMEDİ

BURDUR’DA EMLAK PİYASASI NASIL SEYREDİYOR?

Son iki yılda artan enflasyon sebebiyle konut fiyatları artışa geçmişti. Yeni yıla girmemizle beraber faiz oranlarının yükselmesi, konut fiyatlarında da gerilemeye neden oldu. Burdur’da ise gayrimenkul sektöründe bir emlakçı esnafı Burdur’da seyreden emlak piyasası hakkında değerlendirmede bulundu.

“HERHANGİ BİR ZAM GÖZLEMLEYEMEDİK”

Emlakçı esnafı, asgari ücretin artmasıyla emlak sektörünün herhangi bir zamla şuanlık karşı karşıya kalmadığının altını çizdi. Esnaf konuşmasında şunları kaydetti; “Gayrimenkul sektöründe herhangi bir artış gözlemleyemedik. Kredilerin kapalı olması ve faiz oranlarının yüksek olması ile beraber önceki aylara ve yıllara göre aşağı yukarı alım satımlarda hızlılık oranımız yok. Faiz oranları çok yüksek. Şu anda enflasyondan dolayı devlet bankaları da 250-300 bin lira kredi veriyor. İnsanlar özel bankaları da faiz oranlarından dolayı tercih etmiyor. Asgari ücretin yükselmesiyle beraber daire, konut fiyatlarında herhangi bir yükseliş gözlemleyemedik fakat piyasaya göre endekslediğimiz zaman dolar kuruna ve diğer kurlara göre inşaat malzemelerinde bir artış söz konusu. Hangi zaman diliminde fiyatlara yansır, onu bilemiyoruz. Asgari ücretten kaynaklı ev ve konut fiyatlarında şuanlık herhangi bir zam yok. “

“BURDUR’DA APARTLAR TERCİH EDİLİYOR”

Burdur’da en çok apart dairelerin tercih edildiğini belirten Emlakçı Esnafı aynı zamanda apart dairelerin alım ve satımının diğer dairelere göre hızlı olduğunu da vurguladı. Esnaf konuşmasının devamında;“İnsanlar çok acil satmak istiyorum demediği sürece çok fazla bir alım ya da satım yok. Bu aralar genel olarak Burdur’da apart daireler tercih ediliyor. 1+0, 1+1, 2+0 dairelerimiz tercih ediliyor. Apartların bütçesi biraz daha geniş kitleye hitap ediyor. Ortalama 1-1,5 milyon arasında fiyatlar değişiyor. Apart daireler kitleye hitap edebildiği için alım satımı normal dairelere göre biraz daha hızlı oluyor.” dedi.

Melisa Adınısever-Hale Pak (ÖZEL HABER)