Flaş Haber Yeni

Arama Kurtarma Türkiye Lideri Metin Tayarer: “MEB AKUB ekibimiz gönüllü öğretmenlerimizden, gönüllü çalışanlarımızdan oluşan bir ekip”

Arama Kurtarma Türkiye Lideri Metin Tayarer: “MEB AKUB ekibimiz gönüllü öğretmenlerimizden, gönüllü çalışanlarımızdan oluşan bir ekip”

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde 12-16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek ‘MEB AKUB Afet ve Acil Durum Yönetimi Kapasite Geliştirme Semineri’ne katılan 81 il, 83  MEB AKUB ekibi için Sagalassos Antik kentine kültür gezisi düzenledi. Gezi 13 Haziran 2023 Salı günü saat 10.00’da başladı. İlk olarak doğa yürüyüşü ile başlayan program çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Gezi programında Çağdaş Burdur gazetesi İnternet haber sitesi muhabirimize röportaj veren Milli Eğitim Bakanlığı Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) Şube Müdürü, Arama Kurtarma Türkiye Lideri Metin Tayarer: “MEB AKUB’u Burdur’da, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile beraber düzenlediğimiz ‘MEB AKUB Afet ve Acil Durum Yönetimi Kapasite Geliştirme Semineri’ ile bir hafta boyunca devam edeceğiz. Arkadaşlarımız ilk gün teorik olarak hem AFAD’da hem de Öğretmenevi konferans salonunda düzenlemiş olduğumuz derslere katılım sağladılar.” dedi.

6 Şubatta meydana gelen depremdeki çalışmalarından da bahseden Müdür Tayarer: “2500 ekip üyesi ve 2500 gönüllü öğretmenlerle sahaya inildi. Bu arkadaşlarımız MEB AKUB ekibimiz gönüllü öğretmenlerimizden, gönüllü çalışanlarımızdan oluşan bir ekip. Bu ekibimiz, Kahramanmaraş merkezli depremde canla başla mücadele ettiler. AFAD’a yardımcı oldular, AFAD ile birlikte enkazlara girdiler, okullarımızda yemekler çıkarttılar öğretmen arkadaşlarımız, Çadır kent organizasyonlarının koordinasyonlarını sağladılar, aynı zamanda lojistik faaliyetlerini yürüttüler.” sözlerinde değindi.

MEB AKUB ekibi Sagalassos programının ardından Bucak İlçesinde etkinliklere devam edecek.

Hale Pak