Flaş Haber Yeni

ANMA PROGRAMI MAKÜ SERGİ VE KONFERANS SALONU’NDA DEVAM ETTİ

ANMA PROGRAMI MAKÜ SERGİ VE KONFERANS SALONU’NDA DEVAM ETTİ

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde özlem, minnet ve saygı ile anıldı. Burdur Valiliği tarafından hazırlanan ’10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı’ 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 08.45’te Burdur Cumhuriyet meydanında çelenk sunumu ile başladı. Program Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’nda devam etti.  Burdur Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü’nün katkıları ile hazırlanan program saat 10.00’da başladı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve  şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan program, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Samim Uysal’ın  günün önemini belirten konuşmasının ardından şiir ve kompozisyon yarışmalarından dereceye giren öğrenciler eserlerini okudular.

Akabinde çeşitli kategorilerde derece elde eden öğrencileri ödül takdiminde bulunuldu. Ödüller Burdur Valisi Türker Öksüz ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından verildi.

Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin ‘Atatürk’ isimli oratoryo gösteriminin ardından MAKÜ Sergi ve Konferans Salonu’nun girişine  açılan ‘Atatürk Resim Sergisi’ gezildi.

MÜDÜR UYSAL “….HER 10 KASIM’DA OLDUĞU GİBİ BU YIL DA YİNE SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUZ.”

Emekevler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Samim Uysal günün anlam ve önemini belirten yaptığı konuşmada: “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yılındayız.  10 Kasım’ların Atatürk’ün mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür.  Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85’inci yıl dönümünde her 10 Kasım’da olduğu gibi bu yıl da yine saygı ve özlemle anıyoruz.” dedi.

 

Halil İbrahim Kara – H.Nesibe Solak