Flaş Haber Yeni

ALINAN KARAR SONRASI BURDUR’DA YOĞUNLUK NE DURUMDA?

ALINAN KARAR SONRASI BURDUR’DA YOĞUNLUK NE DURUMDA?

B ehliyetine sahip sürücülerin 125 cc’lik motorları kullanabilmeleri kanunu yürürlüğe girdikten sonra sürücüler, sürücü kurslarına koştu.

10 Şubat 2024 Cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre B sınıfı ehliyetliler, gerekli şartları sağladıkları takdirde 125 CC’lik motor kullanabilecekler. Alınan karar sonrası Burdur’da hizmet veren sürücü kurslarında yoğunluk oluştu mu?

Burdur’da hizmet veren sürücü kursu yetkilisi, uzun süredir bekledikleri kararın yayınlanmasıyla birlikte bekledikleri yoğunluğun oluşmadığını ifade etti. Kanundan yararlanmak isteyen sürücülerin daha çok telefon üzerinde iletişime geçtiklerini ifade etti. Bunun yanında gerekli şartları sağlayamayan sürücülerin A1 sınıfı ehliyet yerine daha kapsamlı olan A2 sınıfı ehliyete yazıldıklarını ifade etti.

Yeni çıkan yönetmelikten faydalanmak isteyen bir sürücü adayı: “ Ben 3 yıllık B ehliyetine sahibim. Bu kanundan yararlanmak için başvurmuştum ancak maddeler arasında yer alan geriye dönük 5 yılım olmadığı için yararlanamadım. 1 yıl beklemek yerine Fark ehliyetine yani B ehliyetinden A2 ehliyetine yazıldım. Tek fark olarak Maliye ve trafik harcı ödemem gerekecek.” ifadelerine yer verdi.

H.Nesibe Solak