Flaş Haber Yeni

ALİ ORKUN ERCENGİZ, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ

ALİ ORKUN ERCENGİZ, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ

BAŞKAN ERCENGİZ, KAMUOYUNU BİLGİLENDİRDİ

“AK Parti Burdur Belediye Meclisi Grup sözcüsü Hüseyin Büyükkeleş’in 2024 Temmuz ayı Burdur Belediye Meclisi toplantısında ‘kaldırım işgallerine karşı zabıta ekiplerinin cezai işlerine artırdığı yönündeki’ söylemler üzerine Burdur kamuoyunu bilgilendiren Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz: “Halk pazarı caddesinde kaldırımda yürüyen bir tane vatandaşımız var mıydı? Şimdi görev geldiğimiz günden itibaren biz bunun mücadelesini verdik değerli arkadaşlar. Bizim şöyle bir alışkanlığımız var. Millet olarak cezai müeyyide hayata geçirilmediği sürece alışkanlıklarımızı değiştirmiyoruz. Biz hiç vatandaşımıza ceza kesme taraftarı değiliz. Ancak cümle aynen şu: ‘Bana isterseniz 7 tane ceza kesin bunu buradan kaldırmayacağım.’ Şimdi yasaların işlediği devlette böyle bir şey mümkün değil. Örneğin kırmızı ışıkta vatandaş geçmiş, bir diğeri daha geçmiş. İkincisi görüntüye yakalanmış. Ve ceza yemiş. Ona neden kesmedin diyebiliyor musunuz? Şimdi sonuç itibari ile kamu düzenini sağlamak ile mükellef bir kurumuz. Vatandaşımızın çocuğu ile eşi, yaşlı ve engelli hemşerimizle kaldırımı kullanma sorumluluğu da bizde. Bakın Burdur Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yazı. Bu yazının tamamını size okuyabilirim. Ama ‘ticari işletmeler tarafından yaya kaldırımları üzerinde yapılan işgallerin bulunduğu cadde ve sokaklar. Öncelikle temizlenmesini talep ettikleri ve bu tutanakta sayın Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu tarafından imzalanarak tarafımıza gönderilmiş. Atatürk Caddesi, Gazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Kışla Caddesi, İstasyon Caddesi, Adliye Caddesi, Halk Pazarı Caddesi, Uzay Çatı çevresinde bulunan Hamit Çine, Yurt sokak, Güzelleştirme Caddesi. Şimdi; artık vatandaş öyle bir hale gelmiş ki; bırakın kaldırımı yolda yürüyemez hale geldik. Bir birimize saygı göstereceğiz.” dedi.

Burdurlu esnaflara teşekkürlerini de ileten Başkan Ercengiz: “Büyük bir çoğunluk, yüzde 90’ın üzerindeki bir oranda esnaf arkadaşımız yapılan bu uygulamaya hem riayet etti, hem de destekliyor.” diye konuştu.

“BU HAKSIZLIK”

Bazı esnafların 50 metrekare dükkân kiraladığını, 100 metrekarelik malzeme almış bu malzemenim üstüne branda çeken esnafların olduğunu dikkat çeken başkan Ercengiz; “ Bu haksızlık. Bu tamamen işgaldir. Yolu da,  kaldırımı da işgaldir. Buna bedeli ne olur ise olsun izin vermeyeceğiz arkadaşlar. Bu konuda meclisteki arkadaşlarımdan ricam şudur; lütfen buna destek olun. Yani elbette siyaset yapılabilir. Bunun üzerinden siyaset yapılmasını pek doğru bulmuyorum ama zincir marketlerde dâhil olmak üzere biz kim olur ise olsun bu uygulamada radikal karar aldık.  Bu kararımızı da uygulamak zorundayız. Zaten 2 kilometre karelik bir yerleşkede bütün hayatım boyunca bu 2 kilometre karelik alanda kaldırımları standartlara uydurmaya çalışıp, bu kadar çaba sarf ederken kimse kusura bakmasın kaldırımın yüzde 70’ini de esnafa işgal ettirmeyeceğiz. Bir kere daha söylüyorum. İşbirliği yapan esnaf sayısının yüzde 90’ın üzerinde olduğunu görüyorum. Bu esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. İşbirliğinde olmayan arkadaşlar elbette tercih onların insanların suç işleme hakkı da var. Ama bunun da bir bedeli var. Buna da katlanacaklar.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara