Flaş Haber Yeni

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ZEYBEKCİ KONGREDE KONUŞTU

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ZEYBEKCİ KONGREDE KONUŞTU

AK Parti Burdur 8.Olağan Merkez İlçe Kongresi, bugün Nuricihan Velicangil Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Tek adayın mevcut Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan olduğu kongreye katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci önemli açıklamalarda bulundu. 

''Hiçbir şey yapmayan insanların hiç hatası olmaz''

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Önceki Dönem Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasında AK Parti’nin tek hedefinin ülkeye ve millete hizmet olduğunun altını çizerek Burdur’da yeni yönetim sürecinin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti. Zeybekci konuşmasında şunları kaydetti; ''Değerli arkadaşlarım Türkiye bugün itibariyle yani resmi kayıtlı rakamlara göre dünyanın on yedinci büyük ekonomisi. Dünya Bankası’nın kendi yayınladığı listede satın alma gücü olarak dünyanın on birinci büyük ekonomisi. Bir yıl önce Merkez Bankası'nın rezervleri net rezervleri eksi 70 milyar dolar iken bugün Merkez Bankası'nın net rezervi artı 42 milyar dolar. Yani yaklaşık olarak 110 milyar küsur dolar ve bir yıl içinde iyileşmeye başlamış. Cuma günü rakamı görmedim ama Merkez Bankası'nın büyük rezervi Cumhuriyet tarihinin zirvesinde. 160 milyar dolar. Türkiye şu anda dünyada külçe altın rezervinde Dünyanın sekizinci sırasında. Dünyanın en zengin ülkelerini biliyorsunuz, Amerika, Japonya Çin'in, Almanya, bunların arasında sekizinci sırada. Toparlayacağız. Hiçbir şey yapmayan insanların hiç hatası olmaz. 

Bugün geldiğimiz noktada enflasyonla mücadelede bu yıl sonu itibariyle yani kırka yaklaşan bir yani hedef otuz sekiz otuz dokuzdu ama kırk bir civarı bir beklentimiz var. 2025 yılının bugünlerinde Türkiye'de enflasyon yüzde 20’nin çok altında olacak. 2026’nın yazına geldiğimiz zaman Türkiye'de enflasyon yüzde 10 ve altındaki noktalarda olacak. Enflasyonla gerçek mücadele parasal tedbirlerle değildir. Yani faizleri arttırarak paranın talepten bankaya gitmesi atılacak ilk adımdır, doğrudur ve destekliyoruz ama asıl olması gereken ürünü arttırmaktır, üretimi arttırmaktır, istihdamı arttırmaktır. Raftaki veya tezgahtaki veya dükkandaki, pazardaki malı arttırmaktır. Enflasyonla böyle mücadele edersin, başka türlü mücadele olmaz.

Biz bu ülkeye bu şehirlere hizmet ettik, hizmetkar olduk. Baş hizmetkarımız Cumhurbaşkanımız liderliğinde memleketimizin her yerine hizmet ettik. Yapılan yerlere baktığınızda AK Parti hizmetlerini görürsünüz. Türkiye’de alnı açık yürüyebilecek tek parti AK Parti’dir. Biz gönüller yapmaya geldik, bunu yaparken de yenilenmenin de önemli olduğunu hiç unutmadık. Yeni yönetimi inşallah Burdur’da yeni şeylerin söylendiği bir görev süreci geçirir. Hayırlı uğurlu olsun.” 

Melisa Adınısever