Flaş Haber Yeni

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ PROF.DR.ADEM KORKMAZ; ''YILLIK 1 MİLYON ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI''

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ PROF.DR.ADEM KORKMAZ; ''YILLIK 1 MİLYON ZİYARETÇİ AKININA UĞRADI''

Burdur Valiliği, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ve Burdur Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayda, Burdur'un spor turizmi, eko-turizm, kültür turizmi ve gastronomi turizmi gibi alanlardaki potansiyeli ve sorunları ele alındı.

Çalıştay, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Yeşilova Salda Lavanta Otel'de düzenlendi. Protokol konuşmaları ile başlayan etkinlikte, Burdur Valisi Türker Öksüz, Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz, CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Emre Gürsoy gibi önemli isimler konuşmalar yaptılar.

Milletvekili Adem Korkmaz, Burdur'un artık sadece tarım ve hayvancılıkla değil, özellikle Salda Gölü üzerinden büyük bir tanınırlık kazandığını ve yılda 1 milyon ziyaretçinin akınına uğradığını vurguladı. Bu potansiyeli daha da genişletmek için işbirliği ve doğru yatırımların yapılması gerektiğini ifade etti.

Ak Parti Burdur Milletvekili Prof. Dr. Adem Korkmaz: “Burdur artık sadece tarımsal ve hayvancılık alanındaki varlığı yada potansiyelleri ile değil, Türkiye’de son yıllarda özellikle Salda’da Salda Gölü üzerinden çok büyük tanınırlık ve bilinirlik haline geldi. Milyonlarda yıl önce oluşan gölümüz var. Burdur bu gölümüz üzerinden büyük bir tanınırlık elde etti. Yıllık 1 milyon ziyaretçi akınına uğradı. Bu ziyaretler bundan sonra da devam edecek. Nerede yatırım olursa olsun bu yatırımı genişletmek istediğimizde alternatiflerden birisi de artık bu bölge olmak zorunda.” sözlerinin altını çizdi.

MELİSA ADINISEVER