Flaş Haber Yeni

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK’TEN ELEKTRİK TARİFESİ AÇIKLAMASI

AK PARTİ BURDUR MİLLETVEKİLİ ÖZÇELİK’TEN ELEKTRİK TARİFESİ AÇIKLAMASI

  • Evlerdeki tarifesi  tekrar gözden geçirileceğini söyleyen Milletvekili Özçelik;  “Esnafın gelir durumuna ve esnafların da elektrik harcama-tüketim durumlarına  göre mesela küçük esnaf fakat elektik tüketimi çok fazla. Bu gibi esnafın elektrik tarifesinin daha düşük yapılması için çalışma gerçekleştirilecek” dedi.

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik beraberindeki İl Başkanı Volkan Mengi, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, Gençlik Kolları Başkanı Yunus Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık ile birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.  Dün Grand Özeren Otel’de gerçekleşen toplantıya Gazetemiz Sahibi Hasan Ali Daldal, Yazı İşleri Müdürümüz Ali Arıkanoğlu,  Yeni Gün Gazetesi Sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kürşat Tuncel’in de hazır bulunduğu toplantıda ülke ve ilimiz gündemindeki yerini koruyan zamlı elektrik ve doğalgaz fiyatları hakkında konuştu. Önemli açıklamalarda bulunan  Ak  Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik;  “Elektrikle ilgili sübvanselerimiz var. Bu sübvanselerimizi de sizinle paylaşmak  isterim. Doğalgazda yıllık sübvanselerimiz 90 Milyar lira, elektrikte 20 milyar lira, Akaryakıtta ÖTV almayarak 65 milyarlık bir sübvanseye gidiyoruz. Toplam 165 milyar liralık yıllık enerjide doğalgazda, elektrikte ÖTV almayarak sübvanse  yapıyoruz. Bu rakamın kişi başına yaklaşık maliyeti vatandaşımızın 2 bin TL’ye yakın bir oranda karşılamasını gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabii ki adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.  Devam etmek zorundayız bunun farkındayız. Ve bununla ilgili de hepinizin bilgisi var. Evvel ki  gün itibari ile elektrik tarifelerinde tekrar yeni bir düzenleme ile ilgili çalışmalara başlandı. Bu çerçevede çalışmalar süratle devam ediyor. Cumhurbaşkanlığımızda bir komisyon kuruldu. Bu alternatif süreçler değerlendirilecek. Evlerdeki (elektrik) tarifesi tekrar gözden geçirilecek. Biliyorsunuz 150 KW olan saat 210’a çıkarılmıştı. Şimdi büyük ihtimalle 230’un üzerine çıkarılma gibi bir çalışma söz konusu. Esnafa özel bir çalışma yapılacak. Esnafın gelir durumuna ve esnafların da elektrik harcama-tüketim durumlarına göre mesela küçük esnaf fakat elektik tüketimi çok fazla. Bu gibi esnafın elektrik tarifesinin daha düşük yapılması için çalışma gerçekleştirilecek” dedi.

ZAM ORANINDA İNDİRİM
Zam oranları hakkında da konuşan Milletvekili  Özçelik; “En  son yılbaşında yüzde 25 bir zam söz konusuydu. Belki farklı yorumlanacak fakat AB ülkelerine baktığımız zaman en düşük zam oranını veren ülkelerden biriyiz.   Yüzde 200, 225 zam oranı veren ülkeler var.  Dünya devletlerinde yüzde 400’e kadar elektrikte artışlar söz konusu. Doğalgazda da yüzde 600’e varan artışlar söz konusu oldu.  Zam oranın da indirim düşünülecek, alternatifler arasında. Dağıtım payı ile ilgili de vatandaşımızın lehine bir tarife uygulamasına geçeceğiz. Bir hafta 10 içerisinde sayın Cumburbaşkanımız bunun açıklamasını gerçekleştirecek. Bunu da ifade etmek isterim” dedi.  Halil İbrahim Kara